Hogeschool van Amsterdam

Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Gala van de Wetenschap

Maand van de AAI | Online én fysiek event

Evenement

Anno 2020 is Kunstmatige Intelligentie (AI) niet meer weg te denken uit ons leven. Maar wat gebeurt er met al die data en hoe zit het met privacy? Voor de achtste keer organiseert New Scientist het Gala van de Wetenschap in de schouwburg van Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

Op donderdag 26 november nemen we een duik in de wereld van algoritmes en data met het thema Big Data en Kunstmatige Intelligentie. Rianne Letschert, rector magnificus aan Universiteit Maastricht, heeft de hoofdrol. Zij is dit jaar curator van het Gala.

Maar wie ook een rol van betekenis heeft, is onze eigen Jesse Weltevreden, coördinator van het Centre for Market Insights en lector Digital Commerce aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Jesse onderzoekt de gevolgen van online winkelen voor de detailhandel, consumentengedrag en winkelgebieden, en zal tijdens het gala spreken over online ondernemen.

Het Gala van de Wetenschap is zowel fysiek in het ITA als online via een livestream bij te wonen.

En ben je benieuwd geworden naar het event? Een initiatief van New Scientist, het magazine vol wetenschapsnieuws, achtergrondartikelen, opiniestukken en recensies van de nieuwste populairwetenschappelijke boeken. Bekijk dan de aftermovie van vorig jaar.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Over het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence

De HvA heeft op 1 januari 2020 het expertisecentrum Applied AI opgericht. Nu een Centre of Expertise in wording. Daarmee investeert de hogeschool in de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs van toegepaste AI binnen alle domeinen en studierichtingen. Iedere faculteit beschikt over een lab , waar onderzoek wordt verricht op het snijvlak van AI en een toepassingsgebied. Het Centre for Market Insights waar Jesse Weltevreden werkzaam voor is, is het lab van de Faculteit Business en Economie.

Het Gala van de Wetenschap met het aandeel van Jesse maakt deel uit van de Maand van de AAI. In november zetten we het Expertise Centre Applied Artificial Intelligence en zijn labs op de kaart! Benieuwd welke activiteiten we deze maand nog meer organiseren? Je vindt ze in dit overzicht.

Gepubliceerd door  Applied Artificial Intelligence 28 september 2020

Datum

Startdatum 26 nov 2020

Tijd

19:30 - 22:30 uur

Contact

Liza Verheijke (appliedai@hva.nl)