Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

FLOOR X SESI present Brandende Kwesties "De Wraak van Data"

Over de gevaren en gevolgen van jouw data

Evenement

Google weet meer van je dan je partner of je beste vrienden. Wie je liked op Tinder/Grindr, wat je 's nachts stiekem Googled en waar je je geld aan uitgeeft. Je kunt online bijna niks meer doen zonder je data weg te geven. Want wie leest er nou echt die oneindige 'terms and conditions'? Weet jij welke gevaren en gevolgen er zitten aan het (onbewust) weggeven van je data en op welke manier het tegen je kan worden gebruikt? Kun je eigenlijk nog wel nee zeggen tegen het weggeven van je data?

Donderdag 14 November | 17:00 - 18:30 | FLOOR-tribunes

Deze Brandende Kwesties is een samenwerking tussen FLOOR en SESI Communitycenter HvA

PROGRAMMA

16:45-17:00 | Inloop

17:00-17:05 | Welkomstwoord Niek

17:00-17:35 | Nikki Lee Janssen + Q&A

17:35-18:10 | Nico van den Dries + Q&A

18:10-18:30 | Martijn Den Hamer + Q&A

SPREKERS

 

Nikki Lee Janssen

Nikki Lee Janssen

Nikki is slachtoffer geworden van een cybercrimineel die haar dropbox hackte in 2017. In deze dropbox trof hij pikant beeldmateriaal aan waarmee hij haar vervolgens is gaan afpersen. De hacker plaatste een van de buitgemaakte filmpjes op Nikki Lee haar eigen Facebook tijdlijn, en plaatste 1 filmpje op de website Dumpert.nl. Na haar persoonlijke ervaring wilde Nikki Lee wat betekenen voor andere slachtoffers. Ze heeft het boek “Niet van iedereen #de hel die online shaming heet” uitgebracht en werkt inmiddels voor Helpwanted.nl. Helpwanted.nl is er voor (jonge) slachtoffers van online seksueel misbruik. 

Nico van den Dries

Nico van den Dries

Met zijn specialisme als gedragsdeskundige kan hij binnen een aantal minuten al leugens ontdekken, als privé-detective werd dat zijn vak. Hij adviseerde binnen- en buitenlandse inlichtingendiensten, loste diverse grote (internationale) zaken op, en werd op TV bekend van ‘Hart van Nederland’, Peter R de Vries, ‘Internetpesters aangepakt’ en de afgelopen jaren pakt hij al 5 seizoenen lang samen met Thijs Zeeman stalkers aan in het programma ‘Gestalkt’. Met al deze ervaringen kan hij zich met recht Specialist in cybercrime en onderzoek noemen. 

 

Martijn de Hamer

Martijn de Hamer

Martijn is de privacybeschermer van de HvA. Hij controleert of de HvA de privacy waarborgt van studenten, medewerkers en andere betrokkenen. Mocht de HvA teveel persoonsgegevens verzamelen of op een andere manier schendingen plegen, dan grijpt hij in. Zijn motto: ‘privacy is vrijheid.’

 

 

 

 

Gepubliceerd door  FLOOR 12 november 2019