Alumni

De mentale gezondheid van jongeren

Psychologie Toegepast #3

Evenement

Tijdens deze ‘Psychologie Toegepast’ staat de mentale gezondheid van jongeren centraal. Leila Ahmed vertelt ons meer over de werking van het brein, specifiek over de neurobiologie en traumatologie bij getraumatiseerde mensen. Als traumacoach deelt ze haar kennis met getraumatiseerden en reikt ze hen handvatten aan.

Psychologie Toegepast

FLOOR organiseert samen met de studie Toegepaste Psychologie (TP) een reeks van vijf evenementen. Tijdens deze programma's nodigen we alumni van de studie (TP) uit die werkzaam zijn in het diverse TP-werkveld. Onder leiding van een host interviewt het publiek deze alumni over hun expertise en werkervaringen.

Over Leila Ahmed

Leila studeerde in 2020 af als toegepast psycholoog binnen het werkveld gezondheid, zorg en welzijn. Nu vervult ze zowel de functie van traumacoach als kwaliteitsfunctionaris bij Trauma Care Company.

Als traumacoach begeleidt Leila naast de getraumatiseerde ook de mensen in hun netwerk. In de begeleiding past ze verschillende tools toe zoals coregulatie, het herkennen van triggers, het geven van voorlichting over trauma en het werken met 'the window of tolerance'.

En als kwaliteitsfunctionaris houdt Leila zich bezig met de kwaliteitsbewaking van de zorg, door het schrijven en adviseren van beleid rondom procedures en protocollen binnen de zorgorganisatie.

Over moderator Susan Polak

Susan Polak is werkzaam als docent bij Toegepaste Psychologie en lid van het themateam Mentaal Gezonde Jongeren. Vanuit het themateam staat Susan in contact met het werkveld en met onze alumni die al werkzaam zijn in het werkveld. Het doel hiervan is om het werkveld meer te betrekken bij de opleiding zodat wij weten wat er speelt. Daar kunnen wij als opleiding dan weer op inspelen om onze studenten zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op de behoeftes die er spelen.

Gepubliceerd door  FLOOR 9 februari 2023

Datum

Startdatum 23 mrt

Tijd

14:30 - 15:30 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955