Alumni

De HvA Boekenclub 📚 Slachthuis vijf

Een klassieker van Kurt Vonnegut

Evenement

Boekenwurmen (in wording) opgelet! Ligt er een boek op je nachtkastje stof te happen? Vertel jij jezelf dat je meer moet lezen, maar komt het er eigenlijk nooit van? Of lees je al wel heel veel en lijkt het je leuk je ervaringen hierover te delen? Het maakt eigenlijk niks uit. Als jij wilt lezen, dan hebben wij iets voor jou.

Het gekozen boek

We zijn eruit: op de 15e bespreken we de klassieker Slachthuis vijf (Slaughterhouse-Five) van Kurt Vonnegut. Leen of koop het boek en ga er goed voor zitten. Veel leesplezier!

Slachthuis vijf (Slaughterhouse-Five) van Kurt Vonnegut

"Slachthuis vijf, of De Kinderkruistocht (Slaughterhouse-Five, or The Children's Crusade) is een roman van Kurt Vonnegut uit 1969 die geldt als een voorbeeld van metafictie. Hij verhaalt hoe Billy Pilgrim ongewapend en zonder uitrusting als assistent aalmoezenier in de slag om de Ardennen belandt, gevangengenomen wordt en uiteindelijk in Dresden dwangarbeid in een slachthuis verricht vlak voor het bombardement." (Wikipedia )

Wat gaan we doen?

Iedereen die zich aanmeldt voor een editie van de HvA-Boekenclub leest hetzelfde boek. Van tevoren kiezen we het te lezen boek, dit communiceren we op tijd zodat je alle tijd hebt om het boek daadwerkelijk te lezen. Zo’n vier à vijf keer per studiejaar komt de boekenclub bij elkaar @FLOOR. Hier delen we onze leeservaring onder leiding van HvA-docent Aalt Prins (opleiding Leraar Nederlands). Want lezen wordt nog veel leuker wanneer je ervaringen kunt uitwisselen.

Zo werkt de HvA-Boekenclub

  1. Meld je aan via de website voor de editie waar je bij wilt zijn: alle edities of slechts één
  2. Na je aanmelding ontvang je een link naar de online community Discord. Hier ontmoet je de andere boekenwurmen
  3. FLOOR draagt de boeken aan. Heb je zelf leesideeën? Gooi ze in de groep!
  4. Op de dag van het evenement kom je naar FLOOR

Goed om te weten

Lid worden kost niets. Wel vragen we om jouw commitment. Als je je aanmeldt voor (een editie van) de HvA-Boekenclub, vragen we je zelf het boek te hosselen. Dus koop het boek in de winkel of leen het van een bibliotheek, familie of huisgenoot.

Overige data

De andere edities vinden plaats op:

De HvA Boekenclub is een initiatief van FLOOR en de HvA Bibliotheek.

*Let op: deze boekenclub is alleen voor studenten.

Gepubliceerd door  FLOOR 31 januari 2023

Datum

Startdatum 15 feb

Tijd

16:30 - 17:30 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955