Alumni

Weet wat je eet! (NL)

Lezing door Adjiedj Bakas

Evenement

Wist je dat zorgverzekeraars een rol hebben in de manier waarop je wordt gecoacht in een gezonde lifestyle, door bijvoorbeeld je medisch dossier in te kunnen zien op je smartphone? En heeft kweekvlees de toekomst in plaats van een vegetarisch eetpatroon? In zijn lezing legt Adjiedj Bakas uit wat de relatie tussen food, gezondheid en duurzaamheid is. Hij bespreekt de CO2-footprints van food, maar tegelijk ook de fun-factor van food. Met als doel om ons bewuster te laten eten.

De rol van de drie grote supermarkten (AH, Jumbo en Lidl) wordt besproken. Zij voeren nu campagne voor beter eten en duurzaamheid. Maar waarom doen ze dat?

Ook moeten we ons ervan bewust zijn dat we ons eten ook echt opeten. Er ontstaat dan minder onnodig afval en ook minder voedselverspilling.

Tenslotte leven we in een on the go maatschappij. Onderweg kopen we veel eten met plastic verpakkingsmateriaal. Daarom moeten we ook nadenken over hoe we dat plastic kunnen recyclen en of we dat verpakkingsmateriaal wel echt nodig hebben (als we het toch meteen opeten).

Genoeg stof tot nadenken dus. Adjiedj illustreert zijn lezing met korte videoclips en laat je concreet zien hoe we het anders en beter kunnen doen.

Locatie

FLOOR - Wibautstraat 3b, Amsterdam

Kosten

De events van FLOOR zijn gratis. Meld je vooraf wel even aan via het aanmeldformulier (zie de button hierboven). Heb je je aangemeld en kun je toch niet komen? Laat het ons dan weten De events van FLOOR zijn gratis. Meld je vooraf wel even aan via het aanmeldformulier (zie de button hierboven). Heb je je aangemeld en kun je toch niet komen? Laat het ons dan weten (floor@hva.nl).

Over Adjiedj Bakas

Trendwatcher Adjiedj Bakas is een internationaal veelgevraagd spreker op congressen en lezingen. In 2009 werd Bakas verkozen tot Trendwatcher van het Jaar. Het jaar ervoor werd hij Zwarte Zakenman van het Jaar. Hij staat al jaren in de top-10 van meest geboekte sprekers van Nederland. Bakas is in staat om publiek uit zeer uiteenlopende sectoren te boeien. Zo werd hij de afgelopen jaren onder meer geboekt door Apple, Siemens, Deutsche Bank, Rabobank, Philips, KPMG en PwC.

Over Zara Toksöz

Zara Toksöz is politicoloog en onderzoeksjournalist en werkt bij cultuur- en debatcentrum De Balie. Ze maakt en modereert veelal programma’s over (internationale) politiek en mensenrechten. Veelgebruikte begrippen als democratie, vrijheid en rechtsstaat krijgen betekenis tijdens haar gesprekken. Zo gingen eerder een voormalig Dutchbat-militair en Srebrenica overlevende met elkaar in gesprek, en zat de Hongaarse Minister van Justitie tegenover een kritische Europarlementariër. Verder zit Zara in de onderzoeksredactie van De Balie Live Journalism. Het team doet onderzoek naar Amsterdamse onderwerpen, waarbij theater en journalistiek samenkomen.

Gepubliceerd door  FLOOR 18 mei 2022

Datum

Startdatum 25 mei

Tijd

15:00 - 16:00 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955