Alumni

De ware prijs van ons eten (NL)

Lezing Kim uit de Bosch

Evenement

Bij alles wat we kopen ontstaat milieu- en sociale schade. Hierdoor blijven grote vraagstukken als de mondiale klimaatcrisis, armoede en ongelijkheid onopgelost. Kernoorzaak hiervan is dat we niet de true price betalen. De ware prijs is de winkelprijs inclusief de onbetaalde sociale en milieukosten. In deze sessie neemt Kim uit de Bosch je mee in de wereld van van onze producten en legt uit waarom producten ware prijzen moeten hebben en hoe we deze in de praktijk kunnen toepassen

Programma

  • 13.45 uur | Inloop
  • 14.00 uur | Start programma
  • 15.00 uur | Einde programma

Locatie

FLOOR - Wibautstraat 3b, Amsterdam

Kosten

De events van FLOOR zijn gratis. Meld je vooraf wel even aan via het aanmeldformulier (zie de button hierboven). Heb je je aangemeld en kun je toch niet komen? Laat het ons dan weten (floor@hva.nl).

Over Kim uit de Bosch

Kim uit de Bosch is Executive Business Assistant bij Impact Institute en werkt in die hoedanigheid ook bij True Price. Hiervoor heeft zij in supermarkt De Aanzet aan de implementatie van de ware prijzen gewerkt. Verderop in de voedselketen heeft zij ervaring opgedaan tijdens haar tijd bij FairMatch Support waarvoor ze onderzoek heeft gedaan naar rijstboeren in Ivoorkust. Kim heeft een master Internationale ontwikkelingsstudies behaald aan de Wageningen Universiteit, waar zij zich specialiseerde in ontwikkelingseconomie.

Over Zara Toksöz

Zara Toksöz is politicoloog en onderzoeksjournalist en werkt bij cultuur- en debatcentrum De Balie. Ze maakt en modereert veelal programma’s over (internationale) politiek en mensenrechten. Veelgebruikte begrippen als democratie, vrijheid en rechtsstaat krijgen betekenis tijdens haar gesprekken. Zo gingen eerder een voormalig Dutchbat-militair en Srebrenica overlevende met elkaar in gesprek, en zat de Hongaarse Minister van Justitie tegenover een kritische Europarlementariër. Verder zit Zara in de onderzoeksredactie van De Balie Live Journalism. Het team doet onderzoek naar Amsterdamse onderwerpen, waarbij theater en journalistiek samenkomen.

Gepubliceerd door  FLOOR 9 mei 2022

Datum

Startdatum 25 mei

Tijd

14:00 - 15:00 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955