Alumni

Met de fiets naar je werk dag

Laat je fiets maken op Science Park

Evenement

Denk je aan Amsterdam, dan denk je ook aan fietsen. Daarom is het vanzelfsprekend dat de UvA een van de fietsambassadeurs van het hoger onderwijs is. Dit ambassadeurschap betekent dat we medewerkers en studenten stimuleren om op de fiets naar de Campus te komen. Gelukkig doet 40% van de studenten en medewerkers dit al.

Afbeelding van twee handen die een fietsband repareren

De fiets pakken is positief op meerdere manieren:

  • Het stimuleert je gezondheid en vitaliteit
  • Het vergroot de bereikbaarheid van de locatie, onder andere door de ‘hyperspits’ in het OV te verkleinen
  • Het versterkt duurzaamheid

Fiets pitstop

Om extra aandacht te besteden aan het fietsen, doet de UvA op 19 mei mee met de Fiets naar de Campus dag. Op deze dag is er op de Roeterseilandcampus en bij de FNWI op het Amsterdam Science Park een fiets-pitstop beschikbaar waar basisonderhoud aan de fiets kan worden uitgevoerd.

Tijd

07:00 – 13:00 uur

Locatie

Ingang van het FNWI-gebouw (Amsterdam Science Park)

Kosten

De events van FLOOR zijn gratis. Meld je vooraf wel even aan via het aanmeldformulier (zie de button hieronder). Heb je je aangemeld en kun je toch niet komen? Laat het ons dan weten (floor@hva.nl).

Mobiliteitsconcept UvA

Vanuit de onlangs gehouden mobiliteitsenquête is gebleken dat in potentie 25 % van de mensen duurzamer wil reizen en hiervan 50% alsnog op de fiets naar de campus zouden kunnen komen, al dan niet op een elektrische fiets.

Om de resultaten van de mobiliteitsenquête om te zetten naar een stimulerend en duurzaam mobiliteitsconcept, gaat de UvA de komende jaren hard aan de slag om deze 25% ook daadwerkelijk op de fiets te krijgen. Zo wordt nagedacht over een pilot met een Bicycle Kitchen. Dit is een plek op de Campus waar zowel student als medewerker kan leren diens eigen fiets te repareren en onderhouden.

Foto van organisator Anna Post

Over Anna Podt - organisator

Ik ben Anna Podt, 20 jaar oud en studeer Beta Gamma met major sociologie. Ik ben zelf veel bezig met duurzaamheid gezien ik me bewust ben van het feit dat we zuinig moeten zijn op onze planeet als we er over 50 jaar nog net zo fijn op willen leven als nu. Daarom organiseer ik de kom met je fiets naar je werk dag, gezien dit een enorm duurzame manier is van jezelf verplaatsen in tegenstelling tot bijv. de auto.

Gepubliceerd door  FLOOR 10 mei 2022

Datum

Startdatum 19 mei

Tijd

07:00 - 13:00 uur