Alumni

Zakia Al Quahlaui werkt nu bij Studentenzaken

Testimonial

In haar studietijd was Zakia Al Quahlaui actief in de medezeggenschapsraad van de HvA. Ook werkte zij bij de afdeling Studentenzaken van de HvA. Na haar studie Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) werd zij aangemoedigd om te solliciteren op de baan als coördinator bij Studentenzaken. Daar is zij nu ruim een jaar werkzaam. Ook moedigt zij alumni aan om contact te houden met elkaar en met de opleiding.

Ik zie het als een kracht dat ik mijn ervaringen en kennis van studenten kan meenemen, om iets te kunnen doen voor de studenten

Zakia Al Quahlaui, Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) (2021) - Coördinator Studentenzaken (Participatie)

De studie Sociaal Juridische Dienstverlening, was dat je eerste keuze?

Ik heb inderdaad SJD gestudeerd. Ik vond rechten namelijk heel leuk, maar het sociale en communicatieve trokken ook. En dat vond ik bij SJD, een mooie combinatie van beiden. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad in mijn studietijd. Dit heeft ook te maken dat ik veel nevenfuncties heb bekleed binnen mijn eigen opleiding en de HvA zoals voorzitter van platforms, lid van COBEX en actief binnen de medezeggenschap.

En de HvA is zo leuk dat je er nu werkt?

Ik vind het belangrijk dat wij op de HvA goed en kwalitatief onderwijs kunnen geven. Samen met mijn team ondersteun en faciliteer ik de medezeggenschapraden op de HvA, door scholing bijvoorbeeld. Een stevige medezeggenschap is belangrijk voor de kwaliteit van het onderwijs. Met mijn team hoop ik hier een steentje aan te kunnen bijdragen.

Hoe is het om in een omgeving te werken die je al kent?

Ik kom zeker nog oude bekenden tegen. Nu in een hele andere rol. Deze overgang is voor mij heel natuurlijk gegaan. En ik zie het als een kracht dat ik mijn ervaringen en kennis van studenten kan meenemen, om iets te kunnen doen voor de studenten. Dit is een mooi iets omdat ik nog dicht bij de doelgroep sta, en makkelijk daarmee kan ‘levelen’. Dit zorgt ervoor dat ik mijn werk zo goed mogelijk probeer aan te sluiten bij waar de behoeftes liggen voor onze doelgroep.

Wat zou je andere alumni aanraden?

Onderhoud het contact met de HvA of je opleiding! Dit hoeft niet heel intensief aangezien iedereen heel druk is nu! Maar toch, in de Alumni-groepen zitten is als stukje binding. Je krijgt op die manier toch nog wat mee van wat er gebeurt. Maar wellicht ook waar nog kansen voor jezelf liggen.