Alumni

Tom Vredeveld

Testimonial

Tom Vredeveld begon in 2008 aan de opleiding fysiotherapie. De HvA is nu zijn werkgever: hij werkt er als docent Fysiotherapie.

“Gebruik alle mogelijkheden en kansen die de HvA je biedt.”

Tom Vredeveld - Fysiotherapie 2008

“De HvA heb ik als prettig ervaren. Alhoewel ik al op relatief jonge leeftijd (16) ben gaan studeren, had ik in het begin weinig op met de HvA. Ik zag het echt als school. Gedurende de opleiding veranderde dit beeld, in positieve zin!

Na het volgen van mijn opleiding tot fysiotherapeut ben ik direct gestart met werken in een eerstelijns fysiotherapiepraktijk, de masteropleiding Evidence Based Practice aan de Universiteit van Amsterdam en ben ik gestart als docent fysiotherapie. Als docent ben ik zeer betrokken bij de dagelijkse activiteiten op de HvA en houd mij bezig met allerlei verschillende taken in het onderwijs. Als werkgever biedt de HvA mij enorm veel doorgroeimogelijkheden en een erg prettige werkplek.

Op een stuk of vijf oud-studenten na heb ik nog nauwelijks contact met oud-studenten. Met een aantal medestudenten van de masteropleiding heb ik zo af en toe nog contact. Tijdens het volgen van mijn opleiding was er geen alumnivereniging. Studenten stroomden na het afstuderen uit zonder een blijvend verbindend netwerk. Dat is jammer. Een alumnivereniging kan naar mijn idee goed helpen bij het (terug)vinden van contacten, het begeleiden naar een nieuwe baan of het aanbieden van leuke cursussen of scholingstrajecten, mogelijk door (favoriete) docenten waar je als student ook prettig onderwijs van hebt gekregen. Dit zijn volgens mij de voordelen van het alumni netwerk: sociale contacten, ontmoeten van potentiële werkgevers en het volgen van cursussen of scholingstrajecten mét korting voor leden van de vereniging.

Tot slot mijn tip voor huidige studenten: “Laat je opleiden tot beroepsbeoefenaar, maar wordt een ambitieuze professional die het vak innoveert en verder helpt. Gebruik daarbij alle mogelijkheden en kansen die de HvA je biedt. Een goed en uitgebreid alumni-netwerk helpt daarbij!”