Alumni

Samira Mellenbergh, een actieve alumna

Testimonial

Samira pleit ervoor om studenten al tijdens hun studie zoveel mogelijk met het werkveld kennis te maken. Zo zien ze de diversiteit aan banen en functies en ontdekken studenten waar hun interesse ligt.

Tijdens gastcolleges leer ík weer van studenten

Samira Mellenbergh, International Business and Management (2013) - Salesforce Digital Account Executive

Ik kan niet voldoende benadrukken dat het belangrijk is dat studenten zich gaan mengen in het netwerk van al werkende connecties, zoals onder Alumni. Zo gaan studenten beter begrijpen waar ze daadwerkelijk interesse in hebben. Breder kijken dan alleen wat de opleiding laat zien. Zodat zij zien hoe divers banen zijn en hoeveel functies er bestaan.

Hoe kom jij met studenten in contact?

Ik geef gastcolleges bij de HvA. Daarin vertel ik over mijn functie en het bedrijf waar ik werk. Studenten zijn potentieel onze toekomstige collega's. Tijdens die gastcolleges leer ík weer van studenten over wat hen drijft en wat zij interessant vinden in een toekomstige baan. Zo leren we van elkaar wat de mogelijkheden zijn in de arbeidsmarkt. De gap tussen educatie en de arbeidsmarkt is altijd groter dan zij vooraf verwachten. Veel studenten die ik spreek hebben bijvoorbeeld nooit nagedacht over een sales-baan in IT en Tech terwijl de nood in deze sector hoog is. Er is hier voor iedereen een leuke baan te ontdekken.


En je bent ook in contact met het HvA Alumni Advisory Board?

Klopt! Ik vind het leuk om mijn steentje bij te dragen om die "gap" weg te krijgen. Daarom maak ik deel uit van het Alumni Advisory Board-team bij de AMSIB* . Zo help je niet alleen studenten en leraren om te studeren met actuele materialen en content die vandaag de dag relevant zijn. Je helpt zo ook dat potentiële collega's er klaar voor zijn om jouw team te versterken!

Heb je nog een tip voor onze alumni?

Zeker! Neem contact op met een alumnicoördinator of een decaan van de HvA en ga in ieder geval beginnen met het geven van een gastcollege! Dit is echt zó verrijkend, niet alleen voor de student, maar óók voor jou!

*AMSIB staat voor Amsterdam School of Internationale Business

Samira in gesprek met José Hanani Juma, External Engagement Officer bij AMSIB