Alumni

Olmo van Beurden

Testimonial

Stay a while and read about SurfaWhile

“Relevante ervaring binnen een team opdoen en alles over start-ups leren hebben mij enorm geholpen toen ik mijn eigen bedrijf begon.”

Olmo van Beurden - AMSIB Alumni

Sinds hij is afgestudeerd aan de opleiding International Business and Management heeft Olmo's ondernemingszin hem gebracht tot waar hij nu is. Mede-eigenaar van SurfaWhile. Hier is hij gespecialiseerd in verkoopactiviteiten en het onderhouden van relaties met externe partijen.

Olmo was gemotiveerd om bij AMSIB te gaan studeren na zijn internationale ervaringen die hij had. Vooral de twaalf maanden rondreizen in Australië na het afronden van zijn middelbare school droegen hieraan bij. Hij kende enkele studenten van AMSIB wiens verhalen aantrekkelijk klonken en waagde zich graag aan de wereld van het internationale bedrijfsleven.

Co-Creative Entrepreneurship (in die tijd Young Entrepreneurship of YEN genoemd) was een katalysator voor het opzetten van een eigen bedrijf. De module laat studenten een bedrijf van de grond af aan opzetten en leert hen de gehele levenscyclus van een bedrijf. Olmo zag dit als een kans om zelf een HvA-sweater te produceren. Het bedrijf kwam in de top 26 van beste eerstejaars bedrijven. Ook is Olmo ervan overtuigd dat zijn extra inspanning hem een rol opleverde als floormanager op de marktbeurs waar alle YEN-studentenbedrijven hun producten konden presenteren. Het opdoen van relevante team- en starterservaringen waren voor Olmo twee belangrijke leermomenten, die hij later bij het opstarten van zijn eigen bedrijf heeft gebruikt.

Twee andere internationale aspecten van het International Business-programma zijn de stage en de uitwisseling. Tijdens Olmo's stage bij Barqo (een customer to customer (C2C) bedrijf voor bootverhuur) heeft hij nuttige, praktische kennis opgedaan over het werkveld. Hij heeft de sfeer en de taken die horen bij een startende onderneming leren kennen.

Met zijn talent voor talen heeft Olmo met veel plezier Spaans als derde taal geleerd. Voor zijn uitwisseling besloot Olmo dan ook om naar het mooie enßCordoba, Spanje te gaan. Hier kreeg hij de kans zich te verdiepen in de Spaanse levensstijl en kon tegelijkertijd zijn taalvaardigheid te verbeteren. Tijdens zijn uitwisseling werd het idee voor zijn bedrijf, SurfaWhile, op papier gezet. Olmo werd benaderd door zijn vriend Hans met het idee om een bedrijf te starten dat online surfvakantiepakketten zou aanbieden. Olmo viel direct voor het idee en sprong aan boord. Sindsdien gaat het de goede kant op. SurfaWhile biedt nu surfvakanties aan in Frankrijk, Portugal, Spanje en buiten Europa, inclusief surfkampen, gecombineerde taalreizen en op maat gemaakte familie- en groepsopties.

Olmo's advies voor huidige AMSIB-studenten? Geef net iets meer, ook al is het maar 2% het gemiddelde, dan krijg je meer terug. En zorg ervoor dat je geniet van dat "extra". Een praktisch voorbeeld hiervan zou zijn om je voor te bereiden op al je lessen en connecties te maken, of dit nu met je docent of mede-klasgenoten is. In de toekomst zou dit een referentie of verwijzing kunnen betekenen die je anders misschien niet had gekregen.

Dit is wat hij vertelt aan 'beginnende studenten'.

Citaat: “Op de eerste rij zitten kost je niets. Het stellen van een vraag kost je niets - in feite win je er extra kennis mee en bespaar je tijd bij het studeren. Bovendien onthouden docenten je, iets wat je kunt gebruiken in (bijvoorbeeld) je ondernemende leven.”

Enkele persoonlijke, concrete gevallen hiervan zijn:

  • De Excel-docent hielp me graag met ons eerste concept van ons Customer Relationship Management (in een spreadsheet) omdat hij zich mij herinnerde.
  • Ik word regelmatig uitgenodigd door leerkrachten om gastcolleges te geven in hun lessen, waar ik ook mijn bedrijf mag presenteren.
  • Ik ben uitgenodigd door de universiteit in Cordoba waar ik heb gestudeerd om een presentatie te geven. Zij betaalde mijn vlucht en hotel.

Op zoek naar uw volgende ontspannende vakantie? You can alsways go SurfaWhile!