Alumni

Angelica Baltus

Testimonial

Angelica Baltus studeerde Economisch Linguïstisch (nu IBL, International Business and Languages) aan wat voorheen de HES heette. Inmiddels werkt ze als communicatie adviseur bij de HvA. “Via mijn HvA netwerk vond ik een baan bij de HvA. Netwerken is echt niet meer weg te denken uit deze tijd. Zonder netwerk no glory. Dus sluit je aan bij het alumni netwerk!”

“Als alumna heb ik veel aan de HvA gehad. Nog steeds eigenlijk.”

Angelica Baltus - Economisch Linguïstisch (nu IBL) 1996

“Tijdens mijn studententijd vond ik de HvA (toen HES) geweldig. We zaten middenin de stad. Ik heb het Raamplein nog een jaar meegemaakt. Na het behalen van mijn diploma ben ik eerst iets met mijn opleiding gaan doen. Ik werkte in bedrijven waar mijn talen voor nodig waren. Per toeval kwam ik in de communicatiebranche terecht. Van media- event- reclamebureau tot online en sampling en promotiebureau.

Als alumna heb ik veel aan de HvA gehad. Nog steeds eigenlijk. Ik ben na het afstuderen aan de HvA studies gaan volgen en via mijn netwerk, via een oud-docent, vond ik een baan bij de HvA. Ik ging gastcolleges geven, werd van daaruit coördinator van de minor en ik ging les geven.

Ik werk nu al vijf jaar als communicatie adviseur. Ik begon als ad interim manager van de afdeling van de faculteit Business en Economie en momenteel doe ik campusontwikkeling voor de gehele HvA. Daarnaast coördineer ik de minor experience en eventmanagement, onderdeel van Commerciële Economie. Deze heb ik in 2005 opgericht. Als ik niet bij de HvA zou werken zou ik gastcolleges geven en stageplekken of onderzoeksvragen neerleggen bij relevante studies. De HvA zou de ingangen naar de opleidingen wel toegankelijker kunnen maken voor de relaties, zodat werkgevers makkelijker de weg weten te vinden. Een bezoekers of relatiecentrum zal niet misstaan!

Ik heb nog contact met drie oud-studenten. Wij zien elkaar een aantal keren per jaar. Mijn tip voor huidige studenten: sluit je aan bij een studievereniging of Opleidings Commissie in je eerste jaren, want hier begint netwerken en dan sta je op het moment van afstuderen al 1-0 voor. Houd contact met de docenten, mensen uit het bedrijfsleven die gastcolleges geven en medestudenten. Voor je carriere is linked-in een uitstekend platform. Dus update je social personal brand. En sluit je na het afstuderen aan bij een alumnivereniging. Het delen van kennis, netwerken voor business, is cruciaal!”