Alumni

Andrew el Safoury

Testimonial

Andrew el Safoury studeerde Commerciële Sport Economie aan de HvA. In 2005 studeerde hij af en inmiddels exploiteert hij verschillende horeca concepten, waaronder Sweetella in Amsterdam.

"Probeer er alles uit te halen en geef maximaal"

Andrew el Safoury - Commerciële Sport Economie (nu Commerciële Economie) 2005

“Commerciële Sport Economie was destijds een vrij nieuwe opleiding waardoor er nog met veel dingen werd geëxperimenteerd, zowel met het programma als met de leerstof. Het ging met hobbels maar het is uiteindelijk gelukt om mijn studie af te ronden.

Na mijn studie ben ik in de horeca onderneming van mijn vader gaan werken: de Black Tiger Bar in Amsterdam. In 2011 heb ik samen met Philip de Koning AmigoAmigo.nl opgericht: de grootste studentendealsite van Nederland. Hier ben ik tot 2014 bij betrokken geweest als managing director en was verantwoordelijk voor expansie in verschillende steden, omzet en ledenaantal.

Horeca zit toch in mijn bloed en in 2015 ben ik gestart met een nieuw uniek concept in het centrum van Amsterdam: Sweetella. Sweetella (Warmoesstraat 53) is een eetgelegenheid waar bezoekers van divers pluimage kunnen genieten van zoete verleidingen als crêpes, wafels, churros, macarons en muffins. Op dit moment exploiteer ik verschillende horecaconcepten. Tot voor kort was ik bezig met een pannenkoeken en omeletten concept: The Pancake Bar. Je kan hier je eigen omeletten en pannenkoeken samenstellen. In december 2016 kreeg ik de kans het concept te verkopen aan een andere partij en deze kans heb ik gegrepen. Op dit moment ben ik naast het concept Sweetella met PastaPasta bezig. Ik ambieer expansie naar het buitenland. Binnenkort reis ik naar Dubai om met geïnteresseerde partijen verder te praten. Verder onderzoeken we mogelijkheden om in Groot Brittannië te openen.

In de toekomst denk ik dat de HvA van toegevoegde waarde kan zijn. En ik voor de HvA. Met name op het gebied van kennisoverdracht. De HvA zou mij kunnen ondersteunen bij het realiseren van mijn ambitie, bijvoorbeeld door mij toegang te geven tot het netwerk van ambitieuze studenten en mij in contact te brengen met leraren die ervaring hebben met een internationale uitrol van een bedrijf. Middels stageplekken binnen mijn bedrijven wil ik studenten de kans geven om onderzoek, kennis én ervaring op te doen.

Met een aantal studenten van mijn studie heb ik nog goed contact. Door in contact te blijven met oud-studenten en leraren kun je ervaringen delen en kijken of je eventueel iets voor elkaar kunt betekenen. Huidige studenten zou ik in elk geval adviseren om alles uit hun studie en studietijd te halen. Geef maximaal!”