Alumni Event

Live!

Evenement

Op dinsdag 27 september organiseert de opleiding Toegepaste Psychologie weer een “ live” event speciaal voor haar alumni. Ben jij erbij?

Het alumni event is dé kans om ook na je afstuderen in contact te blijven met de opleiding, andere alumni te ontmoeten en om inspiratie op te doen. Het moment om te netwerken en het delen van ervaringen op de arbeidsmarkt. We hopen je te mogen ontvangen op 27 september!

► 15:45: Ontvangst in de kantine van het Wibauthuis

► 16.15: Plenair gedeelte in collegezaal 02B09

► 17:30 – 18:30: Workshops; keuze uit vijf verschillende workshops

► 18:30 – 19:30: Netwerken en hapje eten in de kantine

► 19:30: Eind event

Binnen de opleiding kennen we sinds een paar jaar de zogeheten vier “ themateams”. De vier thema’s kleuren onze opleiding. De workshops zullen dan ook verzorgd worden door deze themateams en de vijfde workshop wordt verzorgd door het team ‘duurzaamheid en inclusie’ .

De vijf workshops waar je uit kunt kiezen zijn:

1. Positieve Gezondheid in de TP beroepspraktijk

De workshop wordt gegeven door Grace de Wolf en Liselotte Gilhuijs (beiden TP alumni).

Positieve gezondheid is een begrip dat ongeveer tien jaar geleden is geïntroduceerd door Machteld Huber. Dit was in reactie op de traditionele benadering van de gezondheidszorg om gezondheid te definiëren als de afwezigheid van ziekte. Positieve Gezondheid benadert gezondheid met een bredere blik en omschrijft gezondheid als de mate waarin mensen met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om kunnen gaan, en hier zelf regie op kunnen voeren. In deze workshop gaan we het hebben over hoe je het gedachtengoed van Positieve Gezondheid kunt toepassen in de TP-praktijk.

2. Duurzame inzetbaarheid: pure psychologie!

Duurzame inzetbaarheid is vandaag de dag een hot topic, zaken zoals de krappe arbeidsmarkt, de vergrijzing en de corona crisis vragen meer aandacht van organisaties dan ooit eerder tevoren. Hoe zorg je als organisatie ervoor dat jouw medewerkers gezond en gelukkig aan het werk blijven. Bij de ParaDIGMAgroep ondersteunen wij organisaties in het voeren van een effectief verzuimbeleid vanuit de insteek dat verzuim vaak niets te maken heeft met ziekte maar juist met gedrag. Ben je benieuwd hoe wij psychologie hierin toepassen? De workshop wordt gegeven door alumna Emilie Laarhoven.

3. Introductie in Acceptance- and Commitment Therapy

In deze workshop zullen we je meenemen in een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie, die verschillende werkzame technieken, waaronder mindfulness en defusie, met elkaar combineert: Acceptance- and Commitment Therapy (ACT). Gezamenlijk zorgen de technieken voor meer psychologische flexibiliteit, waardoor je beter kunt omgaan met de grillen van het leven en meer kunt leven vanuit wat je echt belangrijk vindt.

4. Klimaatgesprekken

Het is niet voor iedereen even makkelijk om politiek gevoelige onderwerpen zoals klimaatverandering bespreekbaar te maken. In de workshop kom je erachter hoe je laagdrempelig en positief het gesprek aan kunt gaan met je gezin, vrienden, collega’s of bijvoorbeeld bij de sportclub. De workshop is voor mensen die bezorgd zijn over klimaatverandering en willen leren hoe je praktisch, ongedwongen en effectief over dit onderwerp praat.

5. De inclusieve TP’ er.

Inclusie en Diversiteit. Een hot topic. Wat kun, wil en moet je daar als TP’er mee? In deze workshop krijg je informatie over inclusie en onderzoek je wat mogelijke valkuilen, belemmeringen en blinde vlekken zijn. Wat zijn je eigen vooroordelen? Hoe kun jij bijdragen aan een inclusieve (werk-)omgeving? DE workshop wordt gegeven door alumna Jaimy Jozefzoon

Meld je snel aan!

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 31 augustus 2022