Voordat het te laat is...

Het tijdig bespreekbaar maken van de laatste levensfase.

Evenement

Het ALUMNI Nurses Network Amsterdam organiseert op woensdag 8 juni 2022 in samenwerking met Actus, de Alumnivereniging van Ergotherapie, het symposium over palliatieve zorg. Dit event start om 17.30 met een inloop waar alumni, docenten en zorgprofessionals elkaar onder het genot van een maaltijd met een drankje, elkaar weer op locatie Nicolaes Tulphuis kunnen ontmoeten. Het symposium start om 19.00 en duurt tot 21.00.

Palliatieve zorg, wat betekent dat voor jou?

In de gezondheidszorg kun je als zorgprofessional te maken krijgen met zorgvragers in de palliatieve fase die palliatieve zorg nodig hebben. Maar wat betekent dit precies, hoe start je het gesprek en neem je het initiatief in de pro-actieve zorgplanning en wanneer spreek je van de palliatieve fase? Tijdens dit symposium komen deze vragen aan bod en wordt dit onderwerp vanuit meerdere perspectieven belicht. Niet alleen vanuit de (wijk)verpleegkundige maar ook vanuit de ergotherapie en de mantelzorger. Via interessante lezingen wordt je meegenomen in dit thema en uitgenodigd om ervaringen en ideeën met elkaar te delen.

Deelname is gratis

Deadline inschrijving met catering: 1 Juni

Deadline inschrijving zonder catering: 7 Juni

Accreditatie

Voor dit event is accreditatie aangevraagd bij het register V&VN en ADAP. De gehele procedure neemt ongeveer 4 maanden in beslag. Vanaf dat moment zijn de toegekende accreditatie punten zichtbaar voor de alumni/deelnemers bij het betreffende accreditatie instelling.

Inloop en tijd om elkaar weer te ontmoeten.

Buffet en gelegenheid tot bijpraten en netwerken.

Inleiding en welkom.

19.05 – 19.35 Advance Care Planning. Het tijdig bespreekbaar maken van de palliatieve fase. Lezing door keynote spreker Marjon van Rijn, docent verpleegkunde aan de HvA en senior onderzoeker bij Amsterdam UMC. Als onderzoeker is Marjon betrokken bij transmurale palliatieve zorg voor ouderen en Advance Care Planning.
19.35 – 19:50 Pauze
19.50 – 20:20 Rollen en taken van de Ergotherapeut tijdens de laatste levensfase en samenwerking binnen de 1e lijn. Een interactieve lezing door Marije Bolt, eerstelijns ergotherapeut en expert op het gebied van de laatste levensfase, Parkinson, NMA, MS, dementie en complexe hulpvragen.
20:20 – 20:50

Ervaringsverhalen vanuit de wijkzorg. Persoonlijke verhalen ook vanuit de rol als mantelzorger, ethische dilemma’s en praktische tips. Een interactieve presentatie door Loes Kunst, verpleegkundige, voormalig docent Verpleegkunde en ervaringsdeskundig als mantelzorger.

20:50 – 21:00 Terugblik en afsluiting symposium.

Vragen

Stel je vragen via alumni.vpk@hva.nl. Aanmelden kan vanaf eind april. Mocht je al interesse hebben, mail dan uiteraard ook gerust.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 20 mei 2022

Startdatum 08 jun