Hogeschool van Amsterdam

Alumni

Op dinsdag 24 september vindt de maandelijkse lunchbijeenkomst plaats in het gebouw van de HvA aan de Fraijlemaborg. Het thema is Interculturele Communicatie.

Eeuwenlang is Amsterdam een vrijplaats geweest voor groepen uit andere culturen die in eigen omgeving niet meer veilig leven konden leiden, zoals bijvoorbeeld de Franse Hugenoten, Portugese Joden, Engelse Puriteinen, Duitse en Oost-Europese ambachtslieden.

Tegenwoordig lijkt er een verharding te ontstaan ten aanzien van groepen buitenlandse immigranten en vluchtelingen.

Hoe communiceren wij met groepen buitenlanders? Zijn er blinde vlekken, vooronderstellingen en misschien zelfs vooroordelen? Tijdens deze voordracht wordt uw eigen ‘interculturele profiel’ in kaart gebracht en vergeleken met profielen uit verschillende culturen. Hiermee kan men dan op de potentiële problemen in de communicatie anticiperen en wellicht effectiever omgaan met groepen uit andere culturen.

Programma

11.00 uur inloop met Koffie/thee
11.30 Presentatie ‘Communicatie met andere culturen’ door D. Simonis
12.30 Lunch
13.30 Afsluiting

Locatie

Fraijlemaborg 133 , lokaal: 3.081

Kosten: 12.50€

Het verschuldigde bedrag graag (uiterlijk 21 september) overmaken op rekening NL90 ABNA 0549233601 ten name van Vereniging Hou’ en Trouw.

Route en bereikbaarheid

De Fraijlemaborg is te bereiken met openbaar vervoer, station Bijlmer-Arena ligt op loop afstand van de faculteit. Onder de Fraijlemaborg kan geparkeerd worden tegen de geldende tarieven.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 10 september 2019