Oplossingsgericht coachen

Stap voor stap progressie bereiken vanuit de sterke kanten van de cliënt.

Dit evenement wordt aangeboden door Actus: Alumninetwerk Ergotherapie - HVA

18.00 Inloop met soep en broodjes
19.00 Start workshop
21.00 Netwerkborrel

In deze interactieve workshop maak je kennis met de oplossingsgerichte werkwijze waarin je door het stellen van de juiste vragen de cliënt begeleidt om stap voor stap vooruitgang te boeken, door het expliciet herkennen en inzetten van de sterke kanten van de cliënt.

De oplossingsgerichte benadering vindt zijn oorsprong in de Solution-Focused Brief Therapy (De Shazer, Berg), is bewezen effectief. Het is een positieve benadering, zeer bruikbaar als aanvulling op de gangbare werkwijze van de ergotherapeut. Opgedane inzichten zijn direct toepasbaar in de praktijk.

Doelgroep

Ergotherapeuten die werken AGZ of GGZ met mensen met blijvende beperkingen en/of chronische (progressieve) aandoeningen en/of hun naasten/verzorgers.

Doelen workshop

• Maak kennis met de basisprincipes van oplossingsgericht werken;
  • Herkent oplossingsgerichte interventies in casuïstiek;
  • Kan aangeven of oplossingsgericht werken een meerwaarde biedt voor zijn/haar praktijk en (als dat het geval is) wat die meerwaarde is.

Werkwijze

Na een korte theoretische introductie wordt er praktisch geoefend aan de hand van casuïstiek.

Workshopleider

Merel van Uden, ergotherapeut en ervaren trainer/docent. Zij is werkzaam bij De vraag Centraal, een bureau dat ondersteuning biedt bij cliëntgerichte innovaties in de langdurige zorg. Merel verzorgt regelmatig scholing voor de ErgoAcademie, waaronder de 2-daagse cursus ‘Basiscompetenties Motiverende Gespreksvoering’ en de 2-daagse cursus ‘Oplossingsgerichte Gespreksvoering’.

Accreditatie

Voor dit event is accreditatie aangevraagd.

De gehele procedure neemt ruim 3 maanden in beslag. Vanaf dat moment zijn de toegekende accreditatie punten zichtbaar voor de alumni/ deelnemers bij het betreffende accreditatie instelling.

Kosten

Dit alumni event wordt gratis aangeboden door de HVA in samenwerking met netwerk Actus.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 13 juni 2019

Startdatum 27 jun 2019