Langer thuis wonen met dementie

Evenement

Het ALUMNI Nurses Network Amsterdam organiseert op Donderdag 7 november 2019 van 18.00 tot 21.30 uur een workshop voor alumni, en (oud)docenten verpleegkunde over langer thuis wonen met dementie. We nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn bij dit event!

Langer thuis wonen met dementie

Ouderen blijven steeds langer thuis wonen ook wanneer zij gediagnosticeerd zijn met een vorm van dementie. Of iemand thuis kan blijven wonen met dementie is afhankelijk van de inzet van mantelzorgers en van de deskundigheid van de professionals. Veel verpleegkundigen hebben regelmatig te maken met deze patiëntencategorie. Of je nu werkt in het algemeen ziekenhuis,  de psychiatrie, in de revalidatie of in de thuiszorg, overal kom je dementerende zorgvragers tegen en wordt er een beroep gedaan op je deskundigheid in de omgang met hen.

Annemarie Bolder (ergotherapeut in de thuiszorg) en Astrid Rietdijk (casemanager dementie) nemen ons mee in de wereld van dementie; zij informeren  ons over de deskundigheid die nodig is om mensen thuis te kunnen laten blijven wonen (domotica,  e-health en andere  interventies). Daarnaast gaan ze in op de kracht van herinnering.

Voorafgaand aan de workshop eten we gezellig met zijn allen en de avond sluiten we af met een borrel.

Kosten (inclusief warme maaltijd en borrel)

€ 7,50 voor alumni leden (nog geen lid maar wel alumnus meld je snel aan)

€ 5,00 voor duaal of voltijd 4e jaars Verpleegkunde studenten

Accreditatie:

Voor dit event is accreditatie aangevraagd bij de registers V&V en VS. De gehele procedure neemt ongeveer 4 maanden in beslag. Vanaf dat moment zijn de toegekende accreditatie punten zichtbaar voor de alumni/ deelnemers bij het betreffende accreditatie instelling.

Vragen:

alumninursesnetworkamsterdam@gmail.com

Parkeren kan gratis op het terrein van de HvA

18:00 – 19:00 Ontvangst en diner

19:00 – 19:30 Inleiding door Astrid Rietdijk