Hogeschool van Amsterdam

Alumni

Alumni event 2017 - faculteit Gezondheid

Evenement

Op 18 mei is de tweede alumnibijeenkomst van de faculteit Gezondheid van de HvA. De avond heeft een centrale lezing "Stilstaan bij praticipatie"door professor Tineke Abma, over participatie van ouderen. Ook kun je kiezen tussen diverse opleidingsspecifieke workshops.

Presentaties terugkijken:

  1. Centrale lezing Stilstaan bij participatie - T. Abma
  2. Workshop Wijkgerichte zorg anno 2017
  3. Workshop Verpleegkundige vervolgopleidingen in de acute zorg
  4. Workshop Zorgtechnologie
  5. Workshop Hipper behandelingprotocol

Programma

18.00-19.00 uur: centrale hal; ontvangst en inschrijving

18.00-19.00 uur: Ontmoeting met oud-docenten, rondleiding in het gebouw en het praktijkhuis en gelegenheid tot een hapje eten (rond 7,50 euro per maaltijd)

19.00-19.45 uur: Centrale lezing van professor Tineke Abma over het participeren van ouderen (ruimte D158)

19.45-20.00 uur: Pauze met gelegenheid tot netwerken met koffie/thee

20.00-21.00uur: Workshops van de opleiding Fysiotherapie, Ergotherapie, Oefentherapie en Verpleegkunde in verschillende lokalen

21.00-21.45: Afluiting met borrel.

Praktische informatie

Deelname aan het alumni event is gratis. Er zijn alleen kosten voor de maaltijd. Als je die wil nuttigen, dan graag Euro 7,50 contant meenemen. We hebben helaas geen pinapparaat beschikbaar.

Wanneer je met de auto komt, reserveren we graag een parkeerplaats voor je. Kwaliteitsregisterpunten worden aangevraagd.

Contactpersonen per opleiding

  • Fysiotherapie: Jaap van de Berg, Thom Vredeveld, Thomas Kolk

  • Verpleegkunde: Niek Kruijer, Doris Abbemna

  • Oefentherapie: Annemarie Waal

  • Ergotherapie: Caroline Rijkers

  • Gezondheid: Saskia Hofstede

Door: Robbert Kruijne, MSC OT, docent/onderzoeker HVA, faculteit gezondheid, opleiding Ergotherapie.

Deze workshop bespreekt de laatste ontwikkelingen en inzichten rond om het gebruik van zorgtechnologie en sensor monitoring. We bespreken de toepasbaarheid van deze technologieën en de mogelijkheden en beperkingen die dit geeft. In de workshop zoomen we in op commercieel beschikbare technologie en de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. De workshop heeft als doel om jou als zorgprofessionals te inspireren en uit te dagen om technologie in te gaan zetten in de dagelijkse praktijk.

Door: Hedwig van der Meer, MSc, docent/onderzoeker HVA, faculteit gezondheid, opleiding Fysiotherapie.

Deze lezing biedt inzicht in de meest recente ontwikkelingen met betrekking tot hoofdpijn binnen de fysiotherapie. Er wordt een vertaalslag gemaakt naar de praktijk en handvatten aangeboden zodat je de kennis direct in de praktijk kunt toepassen.

Door: Marleen Post, MSc, docent/onderzoeker en beleidsmedewerker ICT, HVA, faculteit gezondheid, opleiding Oefentherapie.

Ouderen gaan steeds eerder na een heupoperatie naar huis, waarbij het revalidatietraject in toenemende mate in de thuissituatie wordt uitgevoerd. In het Hipper project is een behandelprotocol met sensortechnologie ontwikkeld dat zowel patiënten als zorgprofessionals (ergotherapie, fysiotherapie en oefentherapie) meer inzicht geeft in de voortgang van de revalidatie. Dit vergroot het zelfmanagement van de patiënten en stelt zorgprofessionals in staat om een effectieve en efficiënte behandeling te geven. In een RAAK-publiek project Hipper is samen met de therapeuten en patiënten door middel van co-creatie een nieuw behandelprotocol ontwikkeld en onderzocht waar sensortechnologie een wezenlijk onderdeel van uitmaakt. In deze workshop wordt de meerwaarde van dit Hipper project met je gedeeld.

“ Er is een tekort aan wijkverpleegkundigen en gespecialiseerde verpleegkundigen”. We zien het telkens weer voorbij komen in verschillende mediaberichten, maar wat doet precies een wijkverpleegkundige? En hoe wordt je een gespecialiseerd verpleegkundige op de medium care of intensive care? Door middel van onderstaande workshop, nemen we je mee in deze onderwerpen.

Deze workshop bestaat uit drie onderdelen:
1. ‘Indiceren in de thuiszorg als Hbo-verpleegkundige’
Door: Caren Kunst, docent/onderzoeker, m.b.t. Indiceren in de zorg en zelfstandig ondernemer in de zorg

In deze interactieve workshop zal Caren op een luchtige en enthousiaste manier informatie verstrekken over de veelzijdigheid van Indiceren in de thuiszorg. Van Nanda tot Omaha; alles komt in een notendop voorbij.

2. ‘De veelzijdigheid van de wijkverpleegkundige’
Door: Monique van Der Beek – van den Berg, wijkverpleegkundige bij Vivium thuiszorg

Wat is er nou zo leuk aan de thuiszorg? Op de fiets door de regen om steunkousen aan te trekken? Monique werkt al heel wat jaren in de thuiszorg en heeft al heel veel veranderingen meegemaakt. Desondanks is zij nog steeds erg enthousiast over haar vakgebied, zij legt graag aan jou uit waarom.
Tijdens een korte, interactieve workshop zal Monique de huidige positie van de wijkverpleegkundige uitlichten en mogen jullie haar alles vragen over de thuiszorg anno nu

3. ‘Wat kan je verwachten van de opleiding tot IC/MC verpleegkundige?’
Door: Gerard van Tricht, praktijkopleider VUMC voor de opleiding IC/MC verpleegkundige.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 23 mei 2019

Datum

Startdatum 18 mei 2017

Tijd

18:00 - 21:45 uur

Locatie

Nicolaes Tulphuis (NTH)

Tafelbergweg 51

1105 BD Amsterdam

020 595 4111