Alumni

Het succes van mijn eigen onderneming

Testimonial

Hakan is afgestudeerd bij de opleiding Technische Bedrijfskunde en wilde ondernemer worden. Dat was geen makkelijke weg, maar het is hem gelukt. En hoe! Laat je inspireren door zijn verhaal.

Ik ga springen tussen vraag en aanbod binnen de logistieke branche!

Hakan Yilmaz - Alumnus Technische Bedrijfskunde

"Misschien lijkt het erop dat mijn branche niets te maken heeft met Technische Bedrijfskunde maar dat is zeker niet waar!

Nadat ik was afgestuurd aan de HvA ben ik een droom gaan achtervolgen die een langere tijd aan me knaagde: ik wou heel graag eigen ondernemer worden met een eigen businessplan. De vraag was alleen: wat vind ik nou echt leuk en binnen welke markt ga ik me positioneren?

Ik was tijdens mijn studie jaren nog altijd parttime werkzaam bij een groot Amerikaans bedrijf in de Freight Forwarding. Wat mij hier opviel is, dat dit bedrijf eigenlijk zonder assets vracht aan het vervoeren was door de hele wereld! Dit was voor mij erg interessant omdat ik nog een pas afgestudeerde student was en eigenlijk helemaal geen financiële middelen had om een investering te doen. In een korte tijd heb ik alle processen van mijn werkgever in kaart gebracht. Dankzij mijn achtergrond in opleiding heb ik anders kunnen kijken naar deze processen. Want een proces in elkaar zetten kan iedereen, maar de knelpunten vinden en effectieve verbeteringen doorvoeren bleef altijd lastig. Hier komt eigenlijk het stukje expertise bij kijken. Ik heb gebruik gemaakt van verschillende modellen die we tijdens onze opleiding hebben moeten gebruiken zoals de Business Model Canvas. Ook heb ik verschillende bedrijven onderzocht die zonder eigen assets internationaal actief waren zoals AMAZON, BOL.COM, UBER, BOOKING.COM, PEERBY en TIMOCOM. Wat mij opviel was dat deze bedrijven zichzelf hadden gepositioneerd tussen vraag en aanbod zonder enige assets in bezit te hebben. De financiële resultaten waren dan ook adembenemend.

En dan stel je zelf toch echt de vraag, hoe kan je zonder iets in bezit te hebben zoveel omzet en winst draaien? Ik wist het nu zeker: ik zou gaan springen tussen vraag en aanbod binnen de logistieke branche!

En daar zat ik dan. In mijn eentje in mijn kamer achter een klein laptopje met 0 euro op mijn zakelijke rekening. Ik moet eerlijk zeggen, het viel niet mee. Het heeft dan ook een jaar geduurd voordat de eerste klant binnen was. Uiteraard vaak het gevoel gehad dat ik eruit moest stappen maar gelukkig was er voldoende motivatie om toch eigen baas te blijven.

Lang verhaal kort, Level Logistics is nu een gespecialiseerd bedrijf in vrachtvervoer tussen Turkije en Europa. Ruim 265 klanten wereldwijd. Sinds 2020 voor 50% overgenomen door De Jong Special Services BV en vanaf 2023 gaan we verder onder onze nieuwe naam MIDLOG BV met verschillende zakelijke partners in England en Turkije. Overigens een nieuwe pand in aanbouw in Nootdorp (afbeelding). Jaarlijkse omzet +/- 9,5 Miljoen EURO met zero assets. Bekijk onze website als je meer wil weten."