Alumni

Deeltijdstudent na opfriscursus lukt het zeker

Testimonial

'Ik heb Engineering: ED&I gekozen vanuit mijn interesse voor techniek, het ontwerpen van machines, werktuigen en constructies.'

Als je aangeeft dat je graag wilt leren, dan krijg je veel hulp vanuit de opleiding.

Niels Beinema - Tweedejaars deeltijdstudent Engineering

Wat voor werk doe je?

Ik heb de opleiding mbo 4 werkvoorbereider fabricage afgerond en werkte voorheen als monteur bij een koffieproducent in Zaandam. Daar hield ik mij bezig met revisie en reparatie van de productiemachines, en het fabriceren van onderdelen door middel van draaien, frezen en lassen. Sinds kort werk ik als werkvoorbereider/calculator bij een bedrijf dat stalen kozijnen, puien, deuren en ramen produceert en installeert. Ik houd me bezig met tekenen, calculeren, van kostprijzen, materiaal bestellen, plannen, en contact houden met klanten.


Hoe bevalt de opleiding?

Ik denk dat het niveau soms onderschat wordt. Er vallen best wel wat mensen af. Je moet wel weten waar je aan begint. Vooral het wis- en natuurkundeniveau ligt een stuk hoger ten opzichte van mbo 4. Bovendien ligt het hbo-studietempo ook hoger. Ik heb de opfriscursus gevolgd in de zomer voor ik begon. Toch wordt ook daar een zekere basiskennis al van je verwacht. Ben je niet bekend met wis- of natuurkunde, dan kan deze opleiding daarom lastig zijn. Verder moet je goed je tijd kunnen indelen.


Wat zijn je plannen voor na de opleiding?

Ik heb net een nieuwe baan. Het is erg wennen omdat ik van een uitvoerende naar een voorbereidende functie ben gegaan. Ik weet nog niet of ik hierna nog wil doorstuderen. Ik zal verder moeten onderzoeken of dat haalbaar is voor mij. Deze opleiding schept in elk geval een hoop nieuwe kansen en werkgevers waarderen het dat je doorstudeert.