Alumni

Roy Pereira is Werktuigbouwkundige @ UMC locatie AMC

Testimonial

Mijn naam is Roy Pereira. Ik ben eind 2019 afgestudeerd in de richting van scheepswerktuigkundige.

De diversiteit van werkzaamheden, en de complexiteit van veel storingen. Dat je in het begin samen met collega’s radeloos bent hoe iets heeft kunnen voorvallen maar er uiteindelijk altijd uit komt. Dat is de voldoening die ik uit m’n werk haal.

Roy Pereira - Alumnus 2019 - richting scheepswerktuigkundige

Als dit niet je eerste baan is sinds afstuderen: Welke andere banen heb je gehad en bij welke bedrijven?

Ik heb als 3th werktuigkundige onder contract gestaan bij de Holland America Line zonder ook maar 1 dag in deze functie gevaren te hebben. Dit omdat er 2 weken voordat ik aan boord zou gaan van de MS Volendam in Fort Lauderdale, de covid19 pandemie uitbrak.

Na maanden thuis gezeten te hebben wachtend tot het virus over gevlogen was en ik aan boord kon… besloot ik om “tijdelijk” aan de wal te gaan werken. Ik ben toen als werktuigkundige bij het AEB (Afval Energie Bedrijf) aan de slag gegaan.

Na 2 jaar kreeg ik een aanbieding van het Amsterdam UMC (Universitair Medisch Centrum) en sindsdien ben ik werkzaam voor UMC locatie AMC als werktuigkundige.

Wat zijn je dagelijkse bezigheden voor je werk?

Ik ben met mijn team verantwoordelijk voor de warmtekrachtcentrale ten behoeve van de energievoorziening (elektriciteit, stoom, water en lucht) van het AMC. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de werkvergunningen en het in- en uit gebruik nemen van installaties en systemen van zowel de gebouwen als de centrale.

Een greep uit mijn dagelijkse werkzaamheden ziet er als volgt uit:

-Signaleren en analyseren van gebreken en storingen, het vaststellen van de oorzaken en vervolgens het verhelpen van de storing.
-Het voorstellen uitwerken en doen van modificaties in systemen.
-Testen van installaties en systemen en vrijgeven voor gebruik.
-Hoog/ laagspanning schakelen conform NEN3140/3840.
-Het doen van reparaties en onderhoudswerkzaamheden.

Wat vindt je het leukste aan je baan?

De diversiteit van werkzaamheden, en de complexiteit van veel storingen. Dat je in het begin samen met collega’s radeloos bent hoe iets heeft kunnen voorvallen maar er uiteindelijk altijd uit komt. Dat is de voldoening die ik uit m’n werk haal.

Waar zie je jezelf in 5 jaar?

Over 5 jaar zie ik mezelf binnen het AMC in een management functie, wat kan zijn beheerder of installatieverantwoordelijke. Dan krijg je een stukje installatie voor je rekening en ben jij de eindverantwoordelijk voor je installatie van onderhoudsplan tot innovaties en modificaties.

Maar wellicht dat mijn toekomst buiten het AMC ligt, de werkgelegenheid is erg groot dus kan het zomaar zijn dat ik word verleidt om ergens anders aan de bak te gaan..

Welk deel van je opleiding gebruik je nog steeds vaak in je dagelijkse werk?

Alles! Het is een basis van theorie die je vooral tijdens de zee stages en het begin van je carrière kan koppelen aan de praktijk.

Ben je op enige manier nog verbonden aan de zeevaartschool of je studiegenoten?

Ik zit in een appgroep met een aantal oud studiegenoten, eens in de zoveel tijd spreken we af en doen we biertje. Leuk om dan te horen hoe het met hun gaat en met welke carrière keuzes ze te maken hebben.