Alumni

Nick Tervoort is meerdere functies @ Shell

Testimonial

Mijn naam is Nick Tervoort. In 2019 ben ik afgestudeerd als scheepswerktuigkundige op de zeevaartschool in Amsterdam.

In deze functie houd ik mij dagelijks bezig met het maken van werkpakketten. Ik ben voortdurend bezig met contact leggen tussen leveranciers en de platformen om deze pakketten compleet te kunnen maken.

Nick Tervoort - Alumnus 2019

Als dit niet je eerste baan is sinds afstuderen: Welke andere banen heb je gehad en bij welke bedrijven?

In december 2019 ben ik bij netbeheerder Liander aan de slag gegaan als werkvoorbereider voor ondergrondse infrastructuur. Ik ben toen ook gestart met een opleiding in de elektrotechniek die ik in 2021 heb afgerond. In 2022 heb ik een overstap gemaakt naar Shell waar ik in een ontwikkelingstraject meerdere functies doorloop in meerdere jaren.

Hoe heb je je huidige baan gekregen?

Iemand uit mijn persoonlijke netwerk vernam dat Shell op zoek was naar iemand met mijn profiel en ambitie. Na het eerste gesprek bleek dat ik was wat zij zochten en dat Shell was wat ik zocht.

Wat zijn je dagelijkse bezigheden voor je werk?

Ik ben sinds 2 maanden werkvoorbereider elektra en instrumentatie voor 3 bemande platformen van de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij).

In deze functie houd ik mij dagelijks bezig met het maken van werkpakketten. Ik ben voortdurend bezig met contact leggen tussen leveranciers en de platformen om deze pakketten compleet te kunnen maken.

Wat vindt je het leukste aan je baan?

In mijn vorige baan miste ik de connectie met de praktijk. Uiteindelijk gebeurt het in “het veld”. In mijn huidige functie heb ik veel verbinding met zowel het veld als de technisch specialisten. Het vinden van een technische haalbare en economisch verantwoordelijk beslissing houdt mij ook dagelijks bezig.

Waar zie je jezelf in 5 jaar?

Dat weet ik nog niet, dat hangt af van hoe externe factoren inspelen op mijn doelen en wensen.

Welk deel van je opleiding gebruik je nog steeds vaak in je dagelijkse werk?

Een werkplatform is in veel opzichten hetzelfde als een schip. Beide hebben hun eigen energie voorziening, een bepaalde mindset (die de mensen die op zeestage zijn geweest zullen begrijpen), en een grote verscheidenheid aan technische aspecten zoals pneumatiek, elektro, besturingstechniek, meet- en regel techniek, etc... Ook al heb ik geen steeksleutels meer in mijn handen, die basiskennis die ik tijdens de zeevaartschool heb opgedaan blijft altijd handig bij het kunnen begrijpen wat er in de praktijk gebeurd.

Ben je op enige manier nog verbonden aan de zeevaartschool of je studiegenoten?

Via LinkedIn zie ik wel eens wat voorbij komen van oude klasgenoten en de opleiding en verder kan af en toe een biertje kan geen kwaad.