Alumni

Bart Pirovano

Testimonial

Mijn naam is Bart Pirovano. Ik ben in 2003 afgestudeerd met vaarbevoegdheden voor stuurman en scheepswerktuigkundige. Bij elkaar heb ik 10 jaar gevaren als stuurman.

Ik raad een ieder sowieso aan een Excel-bestand met zowel banen als potentiële werkgevers bij te houden

Bart Pirovano - Alumnus 2003

Als dit niet je eerste baan is sinds afstuderen: Welke andere banen heb je gehad en bij welke bedrijven?

Ik heb 2 jaar in marine salvage gewerkt en ik ben 6.5 jaar docent aan een zeevaartschool geweest.

Hoe heb je je huidige baan gekregen?

Ik raad een ieder sowieso aan een Excel-bestand met zowel banen als potentiële werkgevers bij te houden. Na 18 jaar in de zeevaart ben ik overgestapt naar QHSE (Quality, Health, Safety, Environment). Nadat ik besloten had weg te willen uit mijn vorige baan ben ik intensiever aan de slag gegaan met mijn eigen Excel overzicht. Daar had ik een aantal favorieten in staan. Bij een van deze favorieten kwam een vacature vrij waarnaar ik gesolliciteerd heb.

Wat zijn je dagelijkse bezigheden voor je werk?

Ik doe onderzoek naar ongevallen, daarvan ook de wat dieperliggende, latente oorzaken. Verder houd ik mij bezig met ARBO, veiligheidscultuur en letselpreventie. Gezien mijn achtergrond maak ik ook e-learnings op het gebied van veiligheid.

Wat vindt je het leukste aan je baan?

De variatie in mijn werkzaamheden.

Waar zie je jezelf in 5 jaar?

Ik heb in het begin van mijn carrière best frequent van baan gewisseld, soms al na 2 jaar en soms om een reden anders dan ‘salaris’. Ik zou starters dit eigenlijk afraden. HR mensen peilen altijd ook of iemand potentieel lang in dienst blijft. Ik neem me voor toch wel een jaar of 6 a 7 in dienst te blijven. De organisatie waar ik nu zit is dusdanig groot dat ik mogelijk intern ook mooie stappen kan maken in de komende jaren. Leiding geven of project manager is misschien wel wat.

Welk deel van je opleiding gebruik je nog steeds vaak in je dagelijkse werk?

Ik zit nu buiten de zeevaart, dus die zijn er nu minder. Ik zou zeggen sociale vaardigheden, projectvaardigheden en communicatieve vaardigheden. Je kunnen verplaatsen in een ander met een ander belang is ook een belangrijke vaardigheid.

Ben je op enige manier nog verbonden aan de zeevaartschool of je studiegenoten?

Ik spreek enkele jaargenoten nog regelmatig. Sommige zijn veel meer vriend gebleven dan oud-studiegenoot geworden. Je merkt ook dat je qua werk vaak dezelfde taal spreekt, doordat je beide gevaren hebt.