Alumni

RUBEN VERWOERD, HELLMAN WORLDWIDE LOGISTICS SCHIPHOL

Testimonial

Ruben werkt bij Hellman Worldwide Logistics Schiphol

Logistiek is logisch, maar niet altijd mooi. Met de opleiding logistiek kan je alle kanten op, zolang je zelf maar weet waarheen je wilt.

Ruben Verwoerd - Logistics Alumnus

Als dit niet jouw eerste baan is, sinds je afstuderen: wat deed je hiervoor, en bij welk(e) bedrijf(ven)?

Dit is mijn eerste ‘’echte’’ logistieke fulltime baan. Hellmann Worldwide Logistics waar ik Project manager Airfreight ben.

Hoe kwam je in je huidige baan terecht?

Ik ben in juli 2021 afgestudeerd aan de opleiding Logistics Management. Enkele maanden na mijn afstuderen ben ik benaderd door mijn afstudeerbedrijf, Hellmann Worldwide Logistics, om bij hun te komen werken als Projectleider voor de nieuwe locatie van Hellmann op Schiphol. Heel gaaf om de kans te krijgen om een eigen afstudeeronderzoek in de praktijk uit te mogen voeren. Helaas heeft dit geen doorgang gevonden in 2021 en is mijn functie omgezet naar project manager Airfreight waarbij ik diverse projecten doe en heb mogen doen in de richting van procesoptimalisaties en strategische vormgeving voor de BeNe organisatie van Hellmann. Tot slot ben ik dit jaar weer bezig geweest met de toekomstige locatie van Hellmann en kan ik met trots zeggen dat wij nu toch gaan verhuizen!
Met een omweg zijn wij toch bij ons doel gekomen dit jaar 😊.

Kun je je dagelijkse activiteiten omschrijven? In hoeverre hebben die te maken met Logistiek?

Ik ben dagelijks bezig met zowel kortstondige als strategische projecten. Dit kan in mijn eentje zijn, maar ook met meerdere werknemers. Zoals eerder beschreven kan hierbij gedacht worden aan procesoptimalisatie projecten (zoals warehouse optimalisaties, logistieke processen in kaart brengen en kwaliteitsbeheer).

Wat vind je de aantrekkelijkste facetten aan jouw huidige baan?

Al deze projecten worden afgestemd met de Managing Director BeNe, General Managers BeNe en de im- en export managers. Zo opper ik mijn eigen projecten en leg ik deze voor aan de Managing Director of krijg ik projecten toegewezen. Ik vind het persoonlijk erg fijn ook zelf invulling hier aan te mogen geven. Dit houdt de functie uitdagend!

Terugkijkend: welke onderdelen van je opleiding droegen het meest bij tot het kunnen uitvoeren van jouw huidige baan?

Vooral procesoptimalisatie vakken (LEAN) helpen mij veel. Hoe communiceer je en overtuig je personen om mee te gaan met het idee? Ook het afstuderen heeft mij geholpen om te laten zien hoe je procesmatig een groter project kan uitwerken naar een doel. Vooral voor grote projecten als het voorbereiden op een verhuizing van een nieuwe locatie vergen veel vooruitkijken en plannen.

Wat had je achteraf graag nog wél geleerd tijdens je opleiding, maar moest je leren in de praktijk?

Hoe logistiek in het echt werkt. In het boek is het mooi, maar in de praktijk gaat het toch vaak nog een stuk ouderwetser. Vaak zijn er veel verschillende systemen in een organisatie, heb je met veel stakeholders te maken met verschillende meningen en gaat niets zoals het zou moeten gaan.

Waar, in welke functie, bij welk bedrijf zie je jezelf over 3-5 jaar terecht komen?

Ik vind het leuk om een bedrijf strategisch vooruit te helpen. Geen brandjes blussen, maar beleid uitstippelen. De functiebenaming is mij om het even, als ik mij blijvend kan ontwikkelen in aspecten die ik leuk, uitdagend en belangrijk vind.

Ben je nog betrokken bij de HvA, de opleiding Logistics, of bij een studievereniging?

Afgelopen periode heb ik twee studenten mogen begeleiden van de opleiding Logistics Management bij hun derdejaars stage. Daarnaast heb ik Hellmann vertegenwoordigd bij de zogenaamde ‘’sprints’’ (een groep studenten van 4-5 personen doen gedurende zes weken een onderzoek naar een echt probleem met dezelfde opbouw als hun afstuderen) en zijn er hierdoor zo’n 35 studenten bij ons langsgekomen. Ik heb iedereen met veel plezier een inkijk gegeven bij Hellmann en ze warm te hebben gemaakt voor de logistiek en uiteraard voor HELLMANN WORLDWIDE LOGISTICS.

Wat zou volgens jou een mooie gelegenheid/aanleiding zijn om als alumnus weer in contact te komen en een eventueel een bijdrage aan jouw voormalige opleiding te leveren? En vice versa!

Alles wat vermeld is bij punt 8. Afstudeerders, derdejaars stagiaires en sprints zijn ideaal om toekomstige logistici kennis te laten maken met echte bedrijven en hun te introduceren bij de eigen werkgever. Zo hopen we natuurlijk dat studenten die langs zijn geweest altijd weer even aan HELLMANN denken wanneer zij op zoek zijn naar een baan 😊.

Heb je misschien nog een tip of advies voor de huidige generatie Logistics studenten?

Logistiek is logisch, maar niet altijd mooi. Met de opleiding logistiek kan je alle kanten op, zolang je zelf maar weet waarheen je wilt.