Alumni

LINDA SPRENGER IS PROJECTMANAGER LOGISTIEK @ LIDL

Testimonial

Linda werkt als Projectmanager Logistiek bij Lidl

Zoek de diversiteit op in je stage opdrachten en ontdek waar jouw hart sneller van gaat kloppen. De variatie vind je onder ander in de grote van een bedrijf, het type organisatie en het soort werk (operationeel/strategisch).

Linda Sprenger - Logistics Alumna

Als dit niet jouw eerste baan is, sinds je afstuderen: wat deed je hiervoor, en bij welk(e) bedrijf(ven)?

Na mijn afstuderen 4 jaar geleden, ben ik bij Lidl begonnen als Projectmanager Logistiek.

Hoe kwam je in je huidige baan terecht?

Tijdens mijn opleiding vond ik vooral de projecten leuk om aan te werken. Steeds weer nieuwe onderwerpen om mij in te verdiepen, dat is wat mij het meeste aansprak. Na een paar maanden bij mijn afstudeerbedrijf A.S. Watson gewerkt te hebben, heb ik gesolliciteerd bij Lidl als Junior Projectmanager Logistiek. Bij Lidl heb ik de afwisseling gevonden die ik zocht. Omdat ik mij inhoudelijk verder wil verdiepen in logistieke thema’s zoals continuous improvement ga ik binnenkort bij Rademaker starten als Process Engineer. Hier ben ik via een recruitmentbureau terechtgekomen.

Kun je je dagelijkse activiteiten omschrijven? In hoeverre hebben die te maken met Logistiek?

In mijn dagelijkse werkzaamheden houd ik mij onder andere bezig met het analyseren van Logistieke kengetallen. Wat is de impact van een proceswijziging? Welke verbanden kan je leggen tussen wat je in de praktijk ziet gebeuren en wat er in de cijfers zichtbaar is. Daarnaast werk ik aan de praktische uitrol van projecten wat diverse werkzaamheden met zich meebrengt, zoals het uitdenken van proceswijzigingen of verbetervoorstellen en het scholen van medewerkers bij de uitrol van bijvoorbeeld een nieuw systeem. Ook werk ik aan e-learnings om de uniformiteit van het inwerktraject van medewerkers in het DC te waarborgen.

Wat vind je de aantrekkelijkste facetten aan jouw huidige baan?

Ik hou van de afwisseling, daarbij vind ik het fijn dat ik niet alleen vanaf het hoofdkantoor werk maar ook wekelijks in een van onze distributiecentra ben. Dat is waar het uiteindelijk allemaal gebeurt.

Terugkijkend: welke onderdelen van je opleiding droegen het meest bij tot het kunnen uitvoeren van jouw huidige baan?

De manier van denken die ik mij eigen gemaakt heb en het stapsgewijs aanpakken van problemen zijn onderdelen uit de opleiding die ik dagelijks toepas. Wat zie je gebeuren? Waar zit nou echt het probleem? Hoe los je dit op en leidt de oplossing ook tot het gewenste resultaat?

Wat had je achteraf graag nog wél geleerd tijdens je opleiding, maar moest je leren in de praktijk?

Ik had graag meer willen leren over verandermanagement, want een goed idee leidt pas tot een goed resultaat als je betrokkenen op de juiste manier meeneemt in veranderingen.

Waar, in welke functie, bij welk bedrijf zie je jezelf over 3-5 jaar terecht komen?

Elke dag een beetje beter worden in mijn dagelijkse werk, dat is mijn doel. Daarbij laat ik mij graag verrassen door de uitdagingen die op mijn pad komen.

Ben je nog betrokken bij de HvA, de opleiding Logistics, of bij een studievereniging?

Nee, maar sparren met collega’s die recent afgestudeerd zijn doe ik nog steeds graag. Als je tegen dezelfde dingen aanloopt, is het fijn om te horen hoe anderen hiermee omgaan.

Heb je misschien nog een tip of advies voor de huidige generatie Logistics studenten?

Zoek de diversiteit op in je stage opdrachten en ontdek waar jouw hart sneller van gaat kloppen. De variatie vind je onder ander in de grote van een bedrijf, het type organisatie en het soort werk (operationeel/strategisch).