Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

De Stad als Professie

Zien, maken en leren van de stad

Evenement

De stad professionaliseert. Steeds meer mensen werken samen aan een grote verscheidenheid aan stedelijke vraagstukken. Vaak werken ze zij-aan-zij aan verbonden opgaven, maar vanuit verschillende beroepsgroepen en met andere percepties en referentiekaders. Hoe gaan we om met de gemeenschappelijke uitdagingen van professionals uit verschillende disciplines? En hoe kunnen we elkaars perspectieven begrijpen en verbeteren, en samenwerkingen verkennen? Over deze vragen gaat ‘De Stad als Professie’.

Als Hogeschool van Amsterdam bereiden we toekomstige en huidige professionals voor op het werken in typisch stedelijke praktijken. En vanuit de zes Centres of Expertise van de HvA werken we continu voor en met stedelijk professionals aan de opgaven in de stad. Maar waar staat het (Anglo-Saksische) label ‘urban’ precies voor? En wat definieert het ‘urban’ in onze aanpak?

Tijdens dit evenement gaan we, vanuit een samenwerking tussen de HvA Centres of Expertise, op zoek naar de gedeelde identiteit van de ‘urban professionals’. Door de stad met elkaars ogen te bekijken, samen de stad te maken, en ervan te leren.

Het programma

Het congres vindt plaats in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. Na de plenaire opening zijn er drie break-out rondes waarin u kunt kiezen uit het bijwonen van een sessie met sprekers, deelname aan een workshop of een excursie in Amsterdam-Noord. Over de inhoud van de workshops en excursies wordt binnenkort meer bekend. Vooraf aanmelden is verplicht.

12.30 - 13.00 uur - Inloop

13.00 - 13.20 uur - Plenaire opening

Dr. Lex Veldboer geeft een inleiding over 'Het professionele gezicht van de stad'.

13.35 - 14.30 uur - Break-out ronde 1

14.50 - 15.45 uur - Break-out ronde 2

16.05 - 17.00 uur - Break-out ronde 3

Tijdens de break-out rondes kunt u deelnemen aan een sessie met sprekers, workshop of excursie. De invulling van deze onderdelen van het programma worden binnenkort bekendgemaakt.

17.00 - 18.00 uur - Borrel

Prof. dr. Hans Boutellier

Dhr. Boutellier bekleedt de bijzondere Leerstoel Polarisatie & Veerkracht aan de Vrije Universiteit. Daarnaast is hij wetenschappelijk adviseur van het Verwey-Jonker Instituut.

Meer over Hans Boutellier >

Fatima Elatik

Mw. Fatima Elatik

Mw. Elatik is consultant, strateeg, coach én lid van de Adviesraad van UGSI. Voorheen was zij 16 jaar actief in de Amsterdamse gemeentepolitiek en werkte ze bij de Politie.

Meer over Fatima Elatik >

Mw. Judikje Kiers

Mw. Kiers is sinds 2016 directeur van het Amsterdam Museum. Daarnaast is zij onder andere lid van de Raad van Commissarissen van Stadsherstel Amsterdam.

Meer over Judikje Kiers >

Dr. Machiel Keestra

Dhr. Keestra is Assistent-professor bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daarnaast is hij Diversity Officer bij de FNWI van de UvA.

Meer over Machiel Keestra >

Dr. Lex Veldboer

Dhr. Veldboer is lector Stedelijk Sociaal Werken bij de Hogeschool van Amsterdam. Tevens is hij penvoerder van de Werkplaats Sociaal Domein Amsterdam en omgeving.

Meer over Lex Veldboer >

Voor wie

Het congres is voor iedereen die wil weten hoe stedelijke professionals samenwerken aan de stad.
En voor wie samen wil ontdekken hoe je (toekomstige) professionals hierin begeleidt.

Eye Filmmuseum, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam

Deelname is gratis. Reserveer vast een plek met onderstaande link.
We houden je dan op de hoogte over het programma en de mogelijkheid tot inschrijven voor de programmaonderdelen.

Centre of Expertise Urban Governance and Social Innovation

Dit evenement wordt georganiseerd vanuit het Centre of Expertise Urban Governance in samenwerking met de vijf andere HvA Centres of Expertise.

Vragen?

Wil je meer weten over deelname aan het congres, of wat er allemaal mogelijk is? Neem dan contact op met Melissa Boekholt via e.m.boekholt@hva.nl.

Gepubliceerd door  Urban Governance 24 november 2021
Eye filmmuseum