Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Toegepaste Psychologie

Bachelor, voltijd

Wil je meer weten over het gedrag van mensen? Heb je inlevingsvermogen en houd je van de dynamiek van een multiculturele samenleving? Tijdens de opleiding Toegepaste Psychologie leer je het gedrag van mensen begrijpen en beïnvloeden. Je studeert middenin Amsterdam en dat zie je terug in het onderwijs; samen met medestudenten en docenten werk je aan oplossingen voor grootstedelijke vraagstukken.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bekijk de video: Toegepaste Psychologie: iets voor jou?

Wat houdt de opleiding in?

Toegepaste Psychologie is een uitdagende opleiding. Je werkt in leergemeenschappen met studenten en docenten aan actuele gedragsvraagstukken. Het grootstedelijke karakter van Amsterdam zie je terug in de inhoud en opzet van het studieprogramma, waarbij je onder meer opdrachten uitvoert voor diverse partijen in de stad.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Een afgestudeerd toegepast psycholoog draagt bij aan individuele en maatschappelijke oplossingen voor gedragsvraagstukken. Voorbeelden van functies zijn: jongerenhulpverlener, medewerker werving- en selectiebureau, beleidsadviseur, jobcoach, trainer, social media-adviseur, preventiewerker, mediator, loopbaanbegeleider en psychodiagnostisch medewerker.

Bekijk de beroepsmogelijkheden

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden voor deze opleiding aanvullende eisen. Als je een havo- of vwo-diploma hebt, gelden vooropleidingseisen op basis van je profiel of vakkenpakket.

Bekijk de toelatingseisen

Inschrijven

Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen (numerus fixus). Omdat er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, vindt er een selectie plaats. Vanaf 1 oktober kun je je inschrijven voor studiejaar 2022-2023. De uiterste inschrijfdatum is 15 januari 2022.

Meer over inschrijven en selectie
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht