Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Inschrijven en selectie

Toegepaste Psychologie

De opleiding Toegepaste Psychologie heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus). Er zijn 420 opleidingsplaatsen. Omdat er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, vindt er een selectie plaats.

Selectie 2022-2023

Voor studiejaar 2022-2023 is het helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 15 januari 2022.

Selectiecriteria

Het gemiddelde cijfer dat je haalt voor de opdrachten bepaalt je plaats op de ranglijst. Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie.

Uitslag selectie en kans op plaatsing

Voor studiejaar 2022-2023 zijn er 1210 aanmeldingen. Hiervan kunnen 420 studenten starten met de opleiding.

Op 15 april 2022 ontvang je twee berichten. Van Studielink ontvang je je rangnummer en van de HvA de resultaten die jij bij de selectie hebt behaald.

Rangnummer tussen 1 en 420

Dan heb je inmiddels een plaats aangeboden gekregen. Deze plaats moet je binnen 2 weken accepteren. Doe je dat niet, dan gaat je plaats naar de volgende op de lijst.

Kans op een plek met een rangnummer hoger dan 420?

Valt jouw rangnummer buiten het aantal beschikbare opleidingsplaatsen, dan moet je afwachten of je alsnog een plaats krijgt aangeboden. Dat gebeurt bijvoorbeeld als andere deelnemers aan de selectie hun plaats niet accepteren of niet slagen voor hun eindexamen.

Ter indicatie, in studiejaar 2021-2022 zijn studenten met rangnummers rond de 600 ook nog geplaatst voor de opleiding.

Informatie over het laatste geplaatste rangnummer

Vanaf 1 mei zie je op deze pagina wekelijks welk rangnummer als laatste een plaats aangeboden heeft gekregen. Je krijgt rechtstreeks bericht van Studielink als je alsnog in aanmerking komt.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk hier ook welke e-mails (klik hier) je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

  • Op 20 juli is een plaats aangeboden aan rangnummer 617

Disclaimer: Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

Niet geselecteerd?

Ga in gesprek met een studiecoach om jouw mogelijkheden te bespreken.

Deze opleiding is bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) bekend onder code 34507. De officiële naam van deze opleiding waaronder deze bekend is bij DUO is Toegepaste Psychologie, de zogeheten CROHO-naam.

Meer informatie over de CROHO-benamingen en de accreditatie van de opleiding kun je terugvinden op de website van de NVAO (de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 21 juli 2022