Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Master Legal Management

Legal Management. Master, deeltijd

Met de deeltijdopleiding Legal Management ontwikkel je je als juridisch professional in twee jaar tot expert op het gebied van de organisatie en inrichting van juridische diensten en processen.

Video: master Legal Management, iets voor jou?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Voor wie:

  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een juridische functie;
  • Je ambieert een managementpositie, adviesfunctie of andere functie op masterniveau;
  • Je wilt je kennis en vaardigheden in het recht verdiepen en verbreden.

Wat houdt de opleiding in?

Je leert hoe je juridische dienstverlening effectief kunt organiseren en aansturen, je doet zelfstandig onderzoek gericht op innovatie en verbetering van juridische processen en je wordt op de hoogte gebracht van actuele ontwikkelingen en de laatste wetenschappelijke inzichten binnen je vakgebied.

Bekijk het studieprogramma

Na deze master

Na afronding van de master Legal Management vorm je de schakel tussen Legal en Business. Je bent betrokken bij de continue verbetering van juridische diensten en processen en geeft hier leiding aan. Daarnaast ben je in staat bij te dragen aan de vernieuwing van de juridische organisatie, bijvoorbeeld door met inzet van legal tech een bruikbaar product voor de afnemer te ontwikkelen.

Na deze master

Wat zijn de toelatingseisen?

Een afgeronde wo-bachelor Rechten of afgeronde hbo-bachelor: HBO-Rechten, HJO of SJD. Een andere hbo-opleiding, zoals MER, in combinatie met aanvullende juridische scholing en verdieping door relevante werkervaring kan ook volstaan. Daarnaast heb je minimaal drie jaar werkervaring op hbo- of academisch niveau in een juridische omgeving. Je hebt een geschikte werkplek waar je met toestemming van je werkgever opdrachten kunt maken.

Bekijk de toelatingseisen

Inschrijven

Je kunt je inschrijven als je aan de toelatingseisen voldoet én een positief advies krijgt na je toelatingsgesprek. Inschrijven kan tot en met medio augustus 2022.

Bekijk de inschrijfprocedure
  • In twee jaar je LLM behalen: Anders dan de meeste juridische masters, is de opleiding Legal Management direct toegankelijk voor studenten met een juridische hbo-bachelor, zonder dat je vooraf een schakelprogramma hoeft te volgen.
  • Praktijkgericht: In deze competentiegerichte opleiding staat het toepassen van kennis en vaardigheden centraal. Tijdens de opleiding maak je direct de vertaalslag naar je eigen praktijk.
  • Kleinschalig onderwijs: Je volgt deze opleiding in een groep van ongeveer 20 studenten. Er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding, intervisie en coaching.
  • Future proof: We werken nauw samen met de juridische praktijk en met onderzoekers van het lectoraat Legal Management aan de HvA. De nieuwste inzichten uit het vakgebied worden verwerkt in het curriculum, zoals Privacy, Security en IT en Legal Service Design.
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht