Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Rooftop Talks & Tour

Ontdek de slimme daken van RESILIO en ga mee de hoogte in!

Evenement

Deze middag verkennen we het daklandschap van de toekomst. Zo gaat Amsterdam met het vernieuwende dakenproject RESILIO de komende jaren 10.000 m2 aan slimme blauw-groene daken aanleggen. Wat betekent dit voor de stad en haar inwoners? Waarom investeert de stad in zo’n high-tech daklandschap? Het consortium van Amsterdamse partners van RESILO praat je bij. Vervolgens neemt Rooftop Revolution je mee op Groene Dakentour!

De hitte- en wateroverlast in de stad neemt toe, terwijl stadsnatuur juist afneemt. Het RESILIO project wordt gepresenteerd: een groot netwerk aan slimme blauw-groene daken in verschillende wijken in Amsterdam. RESILIO staat voor ‘Resilience nEtwork of Smart Innovative cLImate-adapative rOoftops’ en is een samenwerking tussen gemeente Amsterdam, Waternet, MetroPolder Company, Rooftop Revolution, HvA, VU, Stadgenoot, De Alliantie, De Key en Consolidated. 

Sprekers HvA

Marie Morel, onderzoeker lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken

Programma

Dinsdag 18 juni 13.30-16.30 uur
ARCAM Amsterdam
Meer informatie en aanmelden

Deze breakout maakt deel uit van de metropolitan conference Climate Proofing The Region van 9.30 tot 22.00 in Undercurrent. 

Contactpersoon HvA: Marie Morel (Urban Management)

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 5 juni 2019