Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

EXPEDITIE OOST #3 AMSTELKWARTIER + BAJESKWARTIER

Kom mee langs de ontwikkelingen in Overamstel

Evenement

Aan de ene kant van Spaklerweg gaan de grauwe torens van de Bijlmer Bajes plaatsmaken voor een groen woon- en werkgebied. Aan de andere kant van het spoor ontstaat een rustige woonwijk aan de Amstel. Zie zelf wat hier allemaal gebeurt tijdens de expeditie langs het Amstelstation, het Amstelkwartier en het Bajeskwartier.

We gaan naar het toekomstige Bajeskwartier. De oude Bijlmer Bajes wordt nu gesloopt en binnenkort verdwijnen ook de tijdelijke containerwoningen voor studenten. AM Vastgoed gaat het gebied ontwikkelen tot moderne woonwijk met een oog voor duurzaamheid en circulariteit. Stedenbouwkundige Johan Snel van AM laat de grootse toekomstplannen aan ons zien en zal meer vertellen over de rol van de ontwikkelaar. Lector Lea den Broeder en projectleider Fenna Wichers presenteren het onderzoek van het Healthy Urban Living Lab in het Bajes Kwartier.

Sprekers HvA

Dinsdag 18 juni 19-30-22.00 uur
Startlocatie: Pakhuis de Zwijger
Meer informatie en aanmelden

Deze stadsexpeditie maakt deel uit van Expeditie Oost van 18.30-22.00 in Pakhuis de Zwijger.

Contactpersoon HvA: Fenna Wichers (Urban Vitality/ Urban Management)

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 11 juni 2019