Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Esmaralda de Haan - Qpido

Testimonial

Het lectoraat Jeugdzorg werk met verschillende praktijkpartners samen. Een van deze partners is Qpido, een organisatie die voorlichtingen over seksualiteit verzorgt op scholen aan leerlingen, docenten en ouders.

Samen met het lectoraat ontwikkelden we een online cursus om als team met het thema seksuele opvoeding aan de slag te gaan.

Esmaralda de Haan - Trainer en beleidsmedewerker bij Qpido

Esmaralda de Haan - Trainer en Beleidsmedewerker bij Qpido

'Als medewerker van Qpido (Levvel) train ik alle nieuwe medewerkers in het praten over seksualiteit en seksuele ontwikkeling met ouders en jeugdigen. Daarbij hoort ook het durven vragen naar negatieve seksuele ervaringen.

Collega’s zijn altijd enthousiast na de training, maar in de praktijk komen ze er toch niet makkelijk toe om aan seksuele opvoeding te doen. Samen met het lectoraat werken we aan manieren om hen te helpen dat wél te doen. Zo ontwikkelden we samen een online cursus van vijf modules om als team met het thema aan de slag te gaan. Op dit moment werken we samen in het project ‘reflect for effect’. We ontwikkelen een app die onze mensen helpt te reflecteren op de toepassing van hun vaardigheden op dit punt.'