Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Een dag uit het leven van een onderzoek stagiair

Stephanie de Groot , derdejaarsstudent Toegepaste Psychologie en stagiair bij het lectoraat Armoede Interventies

4 feb 2019 00:00 | AKMI

“Mijn dag start na een nacht slapen van acht uur, met een wekker die niet zo’n fijn geluid maakt. Iedere keer denk ik: ik moet die wekker veranderen, maar het ook echt doen is dan weer wat anders."

"Om tien over zeven gaat mijn eerste wekker en vervolgens druk ik op stop, want mijn volgende wekker gaat om tien voor half acht af. Ik ben een ochtendmens, dus ik kom vrij makkelijk uit bed.

Ik maak mij klaar om mijn dag op stage fris te kunnen starten en vervolgens fiets ik om half negen weg van huis. Van de frisse lucht en de beweging word ik goed wakker. De laatste weken zie ik de zon nog opkomen en dit is een geluksmomentje van de dag. Zodra ik eenmaal mijn fiets heb geparkeerd en op de vijfde van het MLH ben beland, drop ik mijn spullen en start ik de dag met een kopje thee. Ik leg mijn pen, notitieboek en procesboek klaar en vervolgens klap ik mijn laptop open. Ik start altijd met het lezen van mijn mail en kijk vervolgens wat ik op de planning heb staan. Vanuit daar maak ik een to-do lijstje in mijn notitieboek en zo houd ik structuur voor de dag.

Mijn dagen op stage verschillen enorm, de ene dag ben ik continu onderweg om vragenlijsten af te nemen en de andere dag duik ik de literatuur in. Zo gevarieerd te werk te gaan vind ik leuk en tegelijkertijd houd ik het overzicht erin.

Ik werk voor de projecten ‘Van Overleven naar Leven’ en ‘Sociaal Hospitaal’, waarbij ik veel verantwoordelijkheid krijg. Dit stimuleert mij en is tegelijkertijd een uitdaging. Momenteel ben ik druk bezig met vragenlijsten afnemen die financiële zelfredzaamheid in kaart brengen. Zo kom ik bij veel mensen thuis en leer ik de doelgroep beter kennen.

Na mijn to-do lijstje te hebben afgewerkt en contact te hebben gehad met verschillende mensen, zit mijn stagedag er weer op en fiets ik met een voldaan gevoel weer naar huis toe."