Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Webinar 'Tools voor mensen in bewind'

Evenement

De afgelopen 3 jaar heeft het lectoraat Armoede Interventies samen met bewindvoerders en LVB-experts drie tools ontwikkeld om mensen in bewind beter te ondersteunen. Tijdens dit interactieve webinar bespreken we hoe de tools zijn ontwikkeld, welk doel ze dienen, de meerwaarde en hoe ze in het werkproces kunnen worden opgenomen. Er is de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Toolbox Bewind

Samen met bewindvoerders, ervaringsdeskundigen en experts heeft het lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam op basis van onderzoek een toolbox ontwikkeld om bewindvoerders te ondersteunen in hun werk. Twee tools kunnen worden ingezet tijdens de instroomfase om klanten voor te lichten over bewind. Een tool richt zich op de uitstroomfase om klanten te coachen in financiële vaardigheden. Bekijk de toolbox op: www.toolboxbewind.nl

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor bewindvoerders, persoonlijk begeleiders, SHV'ers, wijkteammedewerkers, budgetcoaches, budgetbeheerders, rechters, juridisch medewerkers, managers, studenten en docenten sociaal juridische dienstverlening.

Het programma

• Welkom en kennismaking
  • Presentatie: ontwikkeling van de tools
  • Filmpje: Wat is bewind?
  • Stappenplan tot eerste keer uitbetalen leefgeld
  • Coachingstool richting financiële vaardigheden
  • Afsluiting

We boden dit webinar ook aan op 10 oktober, 15.00 - 16.00

Reacties van deelnemers aan de eerdere training:

'De coachingstool is zeer bruikbaar. De tool kan worden ingezet bij cliënten waarbij de schulden nagenoeg zijn afbetaald of gesaneerd. En om de client voor te bereiden om het zelf weer op te pakken en het ook weer zelf durven te doen'.

'Complimenten, het ziet er goed uit. Lijkt me ook goed werkbaar om klant te coachen ook als er geen bewind is'.

'Voor alle cliënten is dit nuttig. Het is geschikt voor meerdere doelgroepen, ook bijvoorbeeld statushouders.'

Vragen over het webinar of de Toolbox Bewind?

Gepubliceerd door  AKMI 18 november 2022

Startdatum 21 nov