Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Webinar 'Tools voor mensen in bewind'

Evenement

De afgelopen 3 jaar heeft het lectoraat Armoede Interventies samen met bewindvoerders en LVB-experts drie tools ontwikkeld om mensen in bewind beter te ondersteunen. Tijdens deze interactieve webinar bespreken we hoe de tools zijn ontwikkeld, welk doel ze dienen, de meerwaarde en hoe ze in het werkproces kunnen worden opgenomen. Er is de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Toolbox Bewind

Samen met bewindvoerders, ervaringsdeskundigen en experts heeft het lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam op basis van onderzoek een toolbox ontwikkeld om bewindvoerders te ondersteunen in hun werk. Twee tools kunnen worden ingezet tijdens de instroomfase om klanten voor te lichten over bewind. Een tool richt zich op de uitstroomfase om klanten te coachen in financiële vaardigheden.

Voor wie?

Bewindvoerders, persoonlijk begeleiders, SHV'ers, wijkteammedewerkers, budgetcoaches, budgetbeheerders, rechters, juridisch medewerkers, managers, studenten en docenten sociaal juridische dienstverlening.

Voorlopig programma

• Welkom en opening
  • Ontwikkeling van de tools
  • Filmpje: Wat is bewind?
  • Stappenplan tot eerste keer uitbetalen leefgeld.
  • Coachingstool richting financiële vaardigheden.
  • Afsluiting

We bieden dit webinar nogmaals aan op:

Gepubliceerd door  AKMI 30 september 2022

Startdatum 13 sep