Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

European Conference for Social Work Research - Amsterdam 2022

Het ondersteunen en versterken van sociale inclusie

Evenement

De Hogeschool van Amsterdam host van 6-8 april 2022 de elfde editie van de European Conference for Social Work Research, het grootste jaarlijkse onderzoeksevenement voor sociaal werk in Europa. Het thema van de conferentie is het onderzoek naar sociaal werk voor het ondersteunen en versterken van sociale inclusie.

In deze tijden is sociale inclusie belangrijker dan ooit. Zoals de Internationale Federatie van Maatschappelijk Werkers (ESWRA) betoogt, kan een land zonder maatschappelijk werkers geen vooruitgang boeken op het gebied van sociale inclusie. Onderzoek naar sociaal werk is belangrijk voor het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen - zoals armoede, uitsluiting en migratie - en voor het bevorderen van welzijn, gezondheid, levensonderhoud, diversiteit, mensenrechten en inclusie.

Sociale inclusie als onderwerp van de 11e ECSWR conferentie

Hoe kunnen samenlevingen sociaal inclusief zijn in de context van groeiende ongelijkheid? Hoe kunnen samenlevingen sociaal inclusief zijn met een groeiend isolement tussen mensen? Hoe beïnvloedt versnelde digitalisering de ontwikkeling van sociale inclusie? Hoe hebben uitgesloten groepen inclusieve toegang tot hun rechten. ? Hoe kan sociaal werkonderzoek bijdragen aan meer sociale inclusie? Deze vragen zijn het onderwerp van deze elfde editie van de ECSWR conferentie.

Het programma

Woensdag 6 april

9.00 - 15.00 Special Interest Group events (SIG's)
15.30 - 17.30 Openingsessie en keynote
18.00 – 19.30 ESWRA algemene vergadering
19.30 – 21.00 Openingsreceptie

Donderdag 7 april

9.00 - 18.30 Keynote sessies en workshops
19.30 - 22.30 Conferentie diner

Vrijdag 8 april

9.00 - 17.00 Keynote sessies en workshops
17.00 - 18.00 Afsluitende bijeenkomst met ESWRA award ceremonie

Deelnemen & aanmelden

Bekijk de mogelijkheden om deel te nemen op de site van het congres .
Deadline Early bird registratie: 14 januari 2022
Sluiting registratie: 18 maart 2022