Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Van Schulden naar Kansen: weten wat werkt

online programma

Congres

Dit is de titel van het jaarcongres armoede en schulden van het Lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam. Het HvA Jubileum Congres 'Van Schulden naar Kansen - weten wat werkt’ vindt donderdag 25 november online plaats van 9:30-12:30 uur.

We verheugden ons er enorm op om u te mogen ontmoeten. Maar de huidige coronacijfers en de daarmee samenhangende maatregelen maken het onmogelijk om elkaar donderdag 25 november op een prettige manier te kunnen ontmoeten. Daarom vindt het congres online en in een verkorte vorm plaats.

Met vriendelijke groet,

Roeland van Geuns, lector Armoede Interventies, Hogeschool van Amsterdam

Van Schulden Naar Kansen

Stichting Van Schulden Naar Kansen (VSNK), Aegon en het Lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam voerden tussen 2016 en 2020 in zeven steden een programma uit dat gericht was op het terugdringen van armoede en schulden. In totaal werden 85 lokale informele armoede- en schuldenprojecten ondersteund. Doel van het onderzoek was onder meer beantwoording van de vraag: wat werkt er voor wie?

Na vijf jaar programma en onderzoek hebben we wel wat antwoorden op die vraag. In het boek ‘Van Schulden naar Kansen: weten wat werkt’ staan de resultaten van dit unieke langjarige onderzoek beschreven.

Programma

Tijdens het online programma presenteren we de belangrijkste resultaten en conclusies van het onderzoek. Hoe ontwikkelt de financiële zelfredzaamheid van huishoudens zich? Wat weten we nu over wat er voor wie werkt?

Verdiepende sessies

Het middagprogamma van het congres komt te vervallen. We zullen in de komende maanden afhankelijk van de omstandigheden online of live verdiepingssessies organiseren.

Aanmelden

Het HvA Jubileum Congres 'Van Schulden naar Kansen - weten wat werkt’ vindt donderdag 25 november online plaats van 9:30-12:30 uur. Indien u verhinderd bent en toch graag de opnames wilt bekijken, dan kunt u dat ook bij de aanmelding aangeven. Wij sturen u dan naderhand de opnames toe.

Gepubliceerd door  AKMI 19 november 2021

Datum

Startdatum 25 nov 2021

Tijd

09:30 - 12:30 uur