Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

JONGERENWERK = TOEKOMST!

Dag van het Jongerenwerk

Congres

Kom op dinsdag 25 april naar de Dag van het Jongerenwerk 2017, een werk- en uitwisselingsbijeenkomst van, voor en door 250 uitvoerend jongerenwerkers uit heel Nederland. Deze dag wordt georganiseerd door het lectoraat Youth Spot, BV Jong, het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie en Sociaal Werk Nederland en Verdiwel.

Thema ‘Verbinding’

Het centrale thema van de dag is Verbinding; de jongerenwerker als verbinding naar de jongeren in de wijk; als verbinding naar netwerkpartners als de wijkagent, het sociale wijkteam of school of werk. En uiteraard het versterken van de verbinding tussen de jongerenwerkers onderling. Houd je van verrassende ontmoetingen en pittige discussies? Zorg dan dat je erbij bent op 25 april! Het belooft een bijzondere dag te worden vol bruisende activiteiten en kruisbestuivingen. Je gaat niet alleen naar huis met nieuwe kennis en informatie, maar houdt er ook waardevolle netwerkcontacten aan over. Laat je inspireren!

Programma

Er is een interactief programma met twee centrale lezingen, waaronder een door dr. Judith Metz, Lector Youth Spot-Jongerenwerk. Daarnaast is er de keuze uit maar liefst 24 verschillende workshops. Workshops rond de thema’s, participatie, kwetsbare jeugd, veiligheid, professionaliteit en anders. Alle workshops dragen de kracht van het jongerenwerk uit en zijn voor en door jongerenwerkers.

Aanmelden en deelname 

Aan deelname zijn kosten verbonden: de kosten zijn € 95,00 per persoon (en voor studenten € 50,00 - met een maximum van 30 studentaanmeldingen). Informeer bij je werkgever naar inzet van het scholings- of loopbaanbudget.
Aanmelden kan tot 14 april via onderstaande link.

Meer informatie

Deze dag is de eerste van twee bijeenkomsten in 2017. In het najaar volgt in Den Bosch een bijeenkomst over jongerenwerk voor onder meer vertegenwoordigers van gemeenten.

Vragen?

Voor vragen kan worden gemaild naar bvjong@gmail.com

 

Gepubliceerd door  AKMI 1 maart 2017