Hogeschool van Amsterdam

Ondernemersregister

Heb jij een eigen onderneming en ga je binnenkort afstuderen?

Het HvA Ondernemersregister is een initiatief van het HvA-brede Programma Ondernemerschap. Doel van dit register is om de ondersteuning die geboden wordt aan student-ondernemers te verbeteren, de combinatie ondernemen en studie te faciliteren en studenten te helpen hun bedrijven te helpen ontwikkelen, tot levensvatbare en idealiter innovatieve, duurzame en schaalbare ondernemingen.

Het HvA Ondernemersregister is bedoeld voor student-ondernemers die ingeschreven staan bij de HvA, ongeacht of er een relatie bestaat tussen de opleiding waarbij de student staat ingeschreven en het bedrijf dat deze heeft opgericht en/of leidt.

Het register is bedoeld voor actieve ondernemers, alleen een inschrijving bij de Kamer van Koophandel volstaat niet. Onder het actieve ondernemers verstaan wij iedereen die als directeur-eigenaar voor eigen rekening en risico een bedrijf opricht en runt.

Het register staat ook open voor studenten die (mede-)eigenaar zijn van het familiebedrijf en of die actief bezig zijn met het overnametraject binnen een familiebedrijf.

Het register is niet bedoeld voor studenten die enkel in het kader van hun opleiding of minor een bedrijf hebben opgericht maar geen intentie hebben om na afronding van dit studieonderdeel door te gaan met dit bedrijf.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 21 augustus 2019