10K Masterclass Growth Hacking door Ward van Gasteren

15 nov 2022 17:10 | Ondernemerschap

Begin november was Ward van Gasteren bij 10K te gast om onze startups een masterclass over Growth Hacking te geven.

Growth Hacking is een marketing onderdeel waarbij één persoon of een team zich volledig focust op de groei van een bedrijf via een data-gedreven proces van experimenten.

Groei van impact

Iedere business wil groeien. Maar hoe meet je groei? Betekent groeien meer inkomsten? Innovatie? Meer ervaring? Bij Growth Hacking gaat het om 'groei van impact'. Als je meer waarde kunt creëren voor je klanten of voor je omgeving, vertaalt zich dat uiteindelijk in een groei van omzet.

Er bestaat geen gouden formule voor groei. Ieder product en iedere doelgroep is anders. Het creëren van waarde ziet er dus ook voor ieder bedrijf anders uit. Bij Growth Hacking is de kern: probeer zoveel mogelijk uit en leer van je fouten. Streven naar perfectie kost veel tijd en geld, iets wat startups niet hebben. Daarnaast is perfectie geen garantie voor succes. Wanneer je tactiek direct lijkt aan te slaan, loop je een leermoment mis. Iedere misser is een kans om informatie te winnen over je doelgroep en je strategie. Deze data kun je vervolgens inzetten om je strategie aan te scherpen. Ook leer je waarom bepaalde dingen wel of niet aanslaan. Kortom: experimenteer! En leer over wat werkt voor jouw bedrijf.

Ward van Gasteren

In 2011 startte Ward van Gasteren een blog over Growth Hacking. Het was toen nog een onbekende term. Sindsdien heeft dit concept zich binnen de zakelijke wereld ontwikkeld tot een serieuze methode en mindset om je bedrijf snel te laten groeien. Meer weten over Ward en Growth Hacking?