Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Bachelors

Kiezen voor een bacheloropleiding is een logische stap nadat je je havo-, mbo 4- of vwo-diploma hebt gehaald. Maar ook als je al een tijdje aan het werk bent, kan een bacheloropleiding een goede keuze zijn.

Het verschil tussen bachelor, master en Associate degree

Met een mbo-4, havo of vwo diploma of een 21+toets kom je op het hbo.

Er zijn verschillende diploma's waarmee je op de hogeschool wordt toegelaten. Maar welk opleidingsniveau op het hbo past vervolgens het beste bij jou? En wil je na je opleiding gaan werken of nog verder studeren?

Ontdek de verschillen en mogelijkheden

Wat is een hbo-bacheloropleiding?

  • Vierjarige opleiding
  • Combinatie van theorie en praktijk
  • Leidt op tot de titel bachelor
  • Opleidingen in voltijd, deeltijd en duaal

Voltijd

Alle bacheloropleidingen kun je in voltijd volgen. Je gaat 4 tot 5 dagdelen naar school. Je besteedt gemiddeld 40 uur per week aan je opleiding. Je krijgt les van docenten, werkt samen met andere studenten aan projecten en studeert daarnaast voor een deel zelfstandig. In de opleidingenlijst hieronder kun je onder opleidingsvariant alle voltijdopleidingen selecteren.

Deeltijd

Sommige bacheloropleidingen kun je ook in deeltijd volgen. Je combineert de opleiding dan met een relevante werkplek. Je komt 1 of 2 dagdelen per week naar school. De rest van de week ben je aan het werk. Je leert zowel op school als op je werkplek. In de opleidingenlijst hieronder kun je onder opleidingsvariant alle deeltijdopleidingen selecteren.

Duaal

De opleidingen HBO Verpleegkunde en Social Work kun je ook duaal volgen. Je hebt dan een leer-werkovereenkomst met de HvA en met een aangesloten organisatie. Je komt 1 dag per week naar school. De andere 4 dagen word je door je werk begeleid. In de opleidingenlijst hieronder kun je onder opleidingsvariant alle duale opleidingen selecteren.