Hogeschool van Amsterdam

Associate degrees

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding op niveau 5. Je wordt opgeleid voor een gericht beroep dat aansluit bij de behoefte van de beroepspraktijk. Na het afronden van de opleiding krijg je een wettelijk erkend hbo-diploma met de graad Associate degree.

Een Associate degree is een 2-jarige praktijkgerichte hbo-opleiding. Het niveau van de opleiding zit tussen een mbo-4 en een bacheloropleiding in.

Je hebt een mbo- of havodiploma en wilt verder leren. Alleen vind je vier jaar studeren te lang. Een tweejarige deeltijdopleiding kun je goed combineren met werk en privé.

Met een Associate degree kies je voor een opleiding op hbo-niveau. Je werkt aan praktijkopdrachten en ontwikkelt zo vaardigheden voor je toekomstige beroep. De docenten die lesgeven en je begeleiden hebben veel ervaring in de praktijk.

De tweejarige hbo-opleidingen zijn ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven in de regio Amsterdam. Je werkt aan praktijkopdrachten voor bedrijven en instellingen in en om de stad Amsterdam en vergroot zo je netwerk in de regio.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 10 december 2018