Hogeschool van Amsterdam

Urban Vitality

Battle: Vitaal Amsterdam

Vanuit Urban Vitality zijn studenten uitgenodigd nieuwe ideëen aan te dragen voor het bevorderen van de vitaliteit van Amsterdam. Negen minoren hebben al een connectie met Urban Vitality en richten zich op interprofessioneel werken en onderzoeken vitaliteit en grootstedelijkheid. Studenten uit een aantal van deze programma’s worden jaarlijks uitgedaagd om het tegen elkaar op te nemen in een battle. De opdracht: een plan of interventie bedenken op basis van de vraag ‘Wat maakt Amsterdam vitaler anno 2025?’

Met welk doel?

De meedenkkracht van studenten zorgt voor een verfrissende blik op vitaliteit. Op een nieuwe, creatieve of zelfs betere wijze wordt vitaliteitsverbetering onder de loep genomen. Urban Vitality gaat leven onder studenten.

De Battle

Tijdens de battle presenteert elk team zijn of haar actieplan, prototype of interventie. De adviezen worden beoordeeld door een jury waarin deskundigen op verschillende terreinen deel nemen. De groep met het beste idee wint de battle. Het idee wordt gepubliceerd op deze website en de winnaars worden uitgenodigd hun idee te pitchen bij de veldadviesraad van Urban Vitality, waarin vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam, zorginstellingen, creatieve industrie etc. zitten. 

Enkele aandachtspunten waar de jury op let:

  • Innovatief
  • Creatief idee en creatieve presentatie
  • Bijdrage aan vitaliteit van (groepen) Amsterdammers
  • Uitvoerbaarheid.

Op 24 januari j.l. organiseerde de GGD in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) de landelijke Gezondheidsbattle 2017. Tijdens dit evenement, dat in het teken staat van de interprofessionaliteit presenteerden hbo-studenten uit heel Nederland, waaronder twee HvA-studenten hun innovatieve oplossingen voor toekomstige gezondheidsissues.

Deelnemende scholen: Saxion, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hogeschool Utrecht, Haagse Hogeschool, Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Utrecht, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Wageningen Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam.

Heeft u vragen over de Battle?

Neemt u dan contact op met het programmateam Urban VItality:

Marieke Janssen (tel. 06-21859572) en Ellen Vermeulen (tel: 0618184664).

E-mail:  urbanvitality@hva.nl

Gepubliceerd door  Urban Vitality 30 januari 2017