Urban Technology

Succesvolle match van onderzoekers en professionals

Verslag van het event op 16 januari: elevate your smart city project

19 jan 2018 14:11 | Ondernemerschap

Op 16 januari ontmoetten 40 smart city professionals onze smart city onderzoekers op de Hogeschool van Amsterdam. De onderzoekers van de smart city academy presenteerden hun expertise, onderzoeksprojecten en tools. Daarna klommen verschillende organisaties op de zeepkist om hun smart city issue te pitchen en zo kans te maken op een onderzoeksvoucher (deze staat garant voor de inzet van een onderzoeker voor een week). Elke organisatie is gematcht met een van onze onderzoekers, om samen verder te werken aan een onderzoeksvraag en onderzoeks- of studentenproject.

De ambitie van de smart city academy is om onze kennis, methodes en tools op het gebied van smart cities beschikbaar en bruikbaar te maken voor smart city professionals. Daarom presenteerden wij op dit event projecten op het gebied van opschaling, business modellen, ondernemerschap en lerend vermogen, user design, het betrekken van verschillende stakeholders en (big) data. We lieten een aantal van onze tools zien, waaronder de ‘multi-actor-multi-critiera analyse’ tool (MAMCA), die gebruikt kan worden bij het in kaart brengen en afwegen van verschillende belangen in smart city projecten. En onze ‘multi stakeholder business canvas’, die nog in ontwikkeling is, een tool die helpt om samen een levensvatbaar business model te vinden die past bij de behoeftes van alle betrokken stakeholders.

De onderzoekers en organisaties die een smart city vraagstuk hadden werken deze in de komende week uit tot een concrete onderzoeksvraag. Die worden eind januari beoordeeld door de lectoren van de smart city academy. We wijzen vier onderzoeksvouchers toe aan de meest veelbelovende combinaties!

Veel dank aan professor Mark Deakin, voor het geven van een theoretisch kader met zijn key note over zijn onderzoek naar duurzame slimme stedelijke ontwikkeling. En natuurlijk veel dank aan de diegenen die dapper genoeg waren om op de zeepkist te klimmen met hun smart city issue. Wij vonden het een succes en het bewijst weer: een slimme stad een lerende stad!

Ben je benieuwd naar onze onderzoekers en ambities, Wil je samen een project starten of bijvoorbeeld een masterclass volgen op een van de bovengenoemde onderwerpen? Neem contact op met de academy via smartcityacademy@hva.nl.