Urban Technology

Infrastructuur van laadpalen - Congres

Resultaten van vijf jaar onderzoek naar elektrisch rijden in Nederland

11 jun 2019 10:28 | Urban Technology

Het aantal elektrische auto’s in de stad neemt toe. Een positieve ontwikkeling, want dit draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot en betere luchtkwaliteit. Maar als je midden in de stad woont is het niet altijd even eenvoudig om je auto op te laden: een eigen garage of parkeerplek is er vaak niet. Onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam maken met laaddata en simulatiemodellen inzichtelijk wat de laadbehoefte is, nu en in de toekomst.

Aanstaande dinsdag 18 juni presenteert de Hogeschool van Amsterdam samen met gemeenten Amsterdam, Rotterdam, den Haag, Utrecht, MRA-elektrisch, diverse chargepoint operators en e-mobility serviceproviders de resultaten van vijf jaar onderzoek naar elektrisch rijden in Nederland. Mogen we u verwelkomen? Stuur dan een mail aan: i.d.visser@hva.nl. Wij zorgen voor een gratis toegangsbewijs dat u per mail ontvangt.

Antwoorden op de volgende praktijkvragen zullen o.a. de revue passeren:

• Waar Waarom Welke laadpaal neerzetten?
  • Hoe zorgen we dat er voldoende laadinfrastructuur is voor de verwachte groei van elektrische auto’s?
  • Wat werkt beter: vraag-gestuurd of strategisch laadpalen neerzetten?
  • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de belasting van het elektriciteitsnet beheersbaar blijft?
  • Welke mogelijkheden biedt Vehicle-to-Grid?

Ook reiken we – vers van de pers – het boek “E-mobility, getting smart with data” uit: een mooi naslagwerk voor mensen die bezig zijn met e-mobility en laadinfrastructuur.

“E-mobility, getting smart with data” - 18 juni 2019 van 13:30-17:30 uur

Gebouw CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS in Amsterdam.

Het middagprogramma is onderdeel van de Metropolitan Conference “Getting around Smart”. De ochtend gaat over de rol van data voor mobiliteit in de stad, e-mobility en mobility as a service met keynotes Miguel A. Gamiño Jr. (Mastercard, voormalig CTO NYC), Oded Cats (TU Delft/AMS), Robert van den Hoed (AUAS) en Henk van Raan (Johan Cruijff Arena).