Urban Technology

Onderzoeksresultaten logistieke cacaoketen benut in San Pedro

Onderzoeker El Makhloufi van de HvA presenteerde project TSAL in Ivoorkust

2 apr 2019 09:51 | Kenniscentrum Techniek

Overheid, havenautoriteiten en bedrijven in San Pedro benutten de onderzoeksresultaten van onderzoeksproject TSAL (Towards a Sustainable Agro-Logistics) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Ze worden ingezet voor de verbetering van het transport en de logistieke infrastructuur in Ivoorkust en in strategische uitbreidingsplannen van de haven van San Pedro.

In maart reisde docent-onderzoeker Abdel El Makhloufi van onderzoeksprogramma Urban Technology van de HvA met een Nederlandse delegatie van de Cacao sector naar Ivoorkust om de resultaten van het project TSAL te presenteren. De onderzoeksresultaten en aanbevelingen voor verbetering en optimalisering van de logistieke ketens van de cacaosector in de regio San Pedro werden zeer positief ontvangen door vertegenwoordigers van overheids- en regionale instanties en havenautoriteiten.

Lectoraat Mainport Logistiek

Het project werd uitgevoerd door het lectoraat Mainport Logistiek van de Hogeschool van Amsterdam. De haven van San Pedro organiseerde de bijeenkomst in samenwerking met de haven van Amsterdam. De beide havens zijn de grootste cacaohavens ter wereld qua import en export van cacao. Dankzij de samenwerking tussen beide havens zijn concrete projecten en plannen gestart rondom duurzaamheid van cacao ketens en verbetering van de haveninfrastructuur.

Overleg in San Pedro

Over TSAL

Ivoorkust is een grote cacaoproducent. Veel cacao uit de regio San Pedro-Soubré komt rechtstreeks vanuit de haven van San Pedro naar de haven van Amsterdam. De supply chain (logistieke keten) naar en in de haven van Ivoorkust loopt niet altijd goed. Met het project TSAL wordt inzicht verkregen in de cacao supply chain. Problemen in de logistieke schakels worden geïdentificeerd. Op basis daarvan zijn verbeteringen bepaald.

Lees meer over TSAL