Urban Management

1 op 6 huishoudens heeft schulden

Schuldenproblematiek onderzocht

7 jan 2016 13:54 | Urban Management

We zien dat problemen rond armoede toenemen. Voor mensen met schulden zijn er diverse hulpmiddelen en de gemeente Amsterdam wil onderzoeken of dit inderdaad aansluit bij de behoefte. Binnen fieldlab Nieuw-West werken we aan het Urban Management project Financiële Zelfredzaamheid. In dit interview vertelt onderzoeker Tamara Madern hoe de HvA meewerkt om dit probleem op te lossen. Kijk naar het 1 minuut durende filmpje onderaan.

Lees hier meer over het project Financiële Zelfredzaamheid

Urban Management

De HvA draagt bij aan het oplossen van grootstedelijke vraagstukken door haar onderwijs en onderzoek af te stemmen op wat er speelt in de metropoolregio Amsterdam. De Domeinen Economie en Management, Maatschappij en Recht, en Techniek bundelen hun kennis specifiek in het speerpunt Urban Management van de HvA.

Urban Management staat voor de multidisciplinaire aanpak van grootstedelijke vraagstukken. De programmering en uitvoering van het onderzoek vindt plaats in fieldlabs: geografische gebieden waarbinnen met stakeholders langlopende afspraken zijn gemaakt over een onderzoeks- en innovatieagenda.