Urban Management

Núria Arbonés Aran promoveert op lifestyle onderzoek jongeren

Promotieonderzoek hoe studenten zichzelf indelen en identificeren

8 dec 2015 13:01 | Urban Management

Op 8 december is dr. Núria Arbonés Aran gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schreef de afgelopen jaren aan haar proefschrift, ‘Capturing the Imaginary: Students and Other Tribes in Amsterdam’ onder de hoede van promotor professor dr. Joep Leerssen (UvA) en co-promotor lector dr. Willem van Winden.

'Ik heb gekeken naar studenten in de stad Amsterdam, naar hoe zij zichzelf zien en wat Amsterdam voor hen symboliseert. Ik ben naar debatavonden gegaan, ben blogs en fora gaan lezen, filmpjes op YouTube gaan bekijken, almanakken, coming of age-romans die in Amsterdam spelen, zoals van Maurice Seleky en James Worthy. Zo ontdekte ik steeds meer typeringen. Ik las over zonnebankmeisjes die op vrijdag naar de Escape gaan of toneelschoolmeisjes die alleen maar zwarte kleren dragen, maar ook over het corps. Ik wist daar niets van.' aldus Arbones Aran.

Op 8 december verscheen een interview met Aran over haar onderzoek in de Volkskrant.

Lees hier het artikel/interview in de Volkskrant

Núria Arbonés Aran houdt zich naast het onderwijs, bezig met diverse onderzoeksprojecten. Onder haar leiding is momenteel een onderzoeksteam bezig met de voorbereidingen voor een langdurig onderzoek: "Toerisme ontwikkeling in Amsterdam Zuidoost: Amsterdam Zuidoost een aantrekkelijke plek voor bezoekers" Het onderzoek is in samenwerking met CAREM lectoraat Amsterdamse Kenniseconomie Willem van Winden, Urban Management Fieldlab Zuidoost en Amsterdam Zuidoost Partners.

Meer informatie over het onderzoek in Fieldlab Zuidoost