Hogeschool van Amsterdam

Urban Management

Laboratorium Amsterdam

Werken, Leren, Reflecteren

Boek
-

Marie Morel reikt eerste exemplaar uit aan studenten tijdens congres

Amsterdam als laboratorium. Dat is wat de drie fieldlabs van de Hogeschool van Amsterdam en vele partners beogen. Laaggeletterdheid, schulden, leerachterstanden of extreme wateroverlast: de stad zit vol taaie vraagstukken die om nieuwe aanpakken vragen.

Het boek is het resultaat van de manier waarop Urban Management de afgelopen vier jaar in de stad met partners heeft gewerkt aan stedelijke opgaven. Centraal daarin staat steeds een nieuwe verhouding tussen partijen en meer experimentele manieren om vanuit belanghebbenden hier vorm aan te geven.

Het boek "Laboratorium Amsterdam: werken, leren, reflecteren" is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel of via Uitgeverij THOTH Bussum online te bestellen. 

Het boek is o.a. geschreven door Stan Majoor (Lector Coordinatie Grootstedelijke Vraagstukken), Marie Morel (onderzoeker Urban Management), Alex Straathof (Lector Management van Cultuurverandering), Frank Suurenbroek (Lector Bouwtransformatie) & Willem van Winden (Lector Amsterdamse Kenniseconomie)

Urban Management is partner in de aanpak van grootstedelijke uitdagingen en werkt samen met maatschappelijke instellingen, bedrijven, overheid, burgerinitiatieven en kennisinstellingen. Urban Management organiseert leertrajecten in de fieldlab-methodiek, begeleidt het opzetten van lokale fieldlabs en voert actieonderzoek uit in een grootstedelijke omgeving.

Gepubliceerd door  Urban Management 28 november 2017